Constructia noului laminor ArcelorMittal incepe luna viitoare

Luni, 22 Martie 2010, ora 09:31
1249 citiri
Constructia noului laminor ArcelorMittal incepe luna viitoare

Constructia noului laminor de la ArcelorMittal Hunedoara va incepe in luna aprilie si va fi finalizata pana la sfarsitul anului viitor, a declarat directorul general al combinatului, Remus Patan, transmite corespondentul NewsIn.

In urma cu cateva zile, la ArcelorMittal Hunedoara Hunedoara au sosit, din Franta, trei TIR-uri incarcate cu echipamente pentru constructia noului laminor al combinatului. Utilajele sunt pentru partea de finisare a laminatelor, de indreptare, impachetare si etichetare a acestora.

Potrivit directorului general al ArcelorMittal Hunedoara, Remus Patan, constructia noului laminor va demara anul acesta in aprilie si va fi finalizata pana la sfarsitul anului viitor.

"Va fi construita o noua linie de euro-profile. Investitia se ridica la 43 de milioane de euro. Pana la sfarsitul acestei luni, vom finaliza partea de contracte", a declarat Remus Patan.

Potrivit aceleiasi surse, combinatul hunedorean isi va opri productia pe 26 martie, timp de o saptamana, deoarece vor fi montate injectoare de oxigen si carbon la Otelarie.

Reprezentantilor companiei sustin ca scopul investitiilor de la Hunedoara este atat de a asigura materiile prime necesare pentru unitatile de productie de tevi din Romania, cat si cresterea competitivitatii produselor la nivel international.

In prezent, la ArcelorMittal Hunedoara lucreaza 697 de salariati.

#arcelor, #mittal, #laminor, #combinat , #stiri Arcelormittal