Fitch: Perspectiva "negativa" pentru ratingurile ArcelorMittal

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 15:15
1041 citiri
Fitch: Perspectiva "negativa" pentru ratingurile ArcelorMittal

Fitch Ratings a confirmat vineri ratingul "BBB" pentru creditele pe termen lung ale ArcelorMittal, dar a revizuit la "negativa", de la "stabila", perspectiva privind calificativele grupului siderurgic, conform unui comunicat al agentiei de evaluare financiara, relateaza NewsIn.

Schimbarea perspectivei reflecta ingrijorarile agentiei privind revenirea preturilor din industria siderurgica, dar si a productiei.

Estimarile anterioare ale agentiei mizau pe revenire pe crestere a livrarilor de otel in 2009. Fitch a coborat in 20 mai ratingul ArcelorMittal pentru credite pe termen lung, de la 'BBB+' la 'BBB', din cauza impactului negativ semnificativ pe care Fitch se asteapta sa il aiba recesiunea globala asupra activitatii operationale si de creditare a companiei.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand peste 300.000 de angajati in peste 60 de tari.

In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

ArcelorMittal a raportat recent a treia pierdere trimestriala consecutiva, de 792 milioane dolari, sau 57 centi pe actiune, si a precizat ca intentioneaza sa reia productia la unele uzine odata cu cresterea cererii.

ArcelorMittal a fost nevoit sa scada productia in Europa si SUA cu peste 45%, dupa reducerea drastica a comenzilor venite din partea producatorilor de automobile.

Analistii au estimat o revenire pe profit in al doilea semestru al anului, cand cererea va creste din nou iar preturile vor urca.

ArcelorMittal a cheltuit 3,8 miliarde dolari pe achizitii incepand cu ianuarie 2008, conform datelor Bloomberg, pentru a spori controlul asupra livrarilor de minereu de fier si carbune.

Grupul format prin preluarea companiei Arcelor SA de catre Mittal Steel Co. in 2006, a produs 101,6 milioane tone metrice de otel in 2008, reprezentand 7,7% din productia globala de 1,32 miliarde tone metrice. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credite, #productie, #rating, #recesiune , #stiri Arcelormittal