Hidroelectrica va primi 53 mil. euro de la ArcelorMittal Galati

Miercuri, 29 Decembrie 2010, ora 16:46
1196 citiri
Hidroelectrica va primi 53 mil. euro de la ArcelorMittal Galati

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati a contractat prin licitatie publica o cantitate de electricitate de 1,75 TWh de la compania Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din tara, pentru o perioada de un an, la un pret de 130 lei/MWh, potrivit OPCOM, informeaza NewsIn.

Perioada de valabilitate a contractului (si totodata de livrare a energiei) este intre 7 ianuarie 2011 si 6 ianuarie 2012.

Tranzactia cantitatii de 1.752.000 MWh (1,75 TWh) a avut loc miercuri, pe "Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale pentru energie electrica atribuite prin licitatie publica", potrivit raportului publicat pe site-ul OPCOM (Operatorul Pietei de energie electrica din Romania).

Hidroelectrica urmeaza sa primeasca astfel 227,7 milioane lei (aproximativ 53 milioane euro) pentru intreaga cantitate de energie pe care o va livra combinatului ArcelorMittal Galati.

Compania Hidroelectrica, care a fost de altfel singurul ofertant la aceasta licitatie, va primi cu circa 45% in plus pentru un MWh fata de costul de productie, care este de aproape 90 de lei/MWh.

ArcelorMittal Galati publicase pe site-ul OPCOM, pe 22 decembrie, intentia de cumparare de electricitate, prin care anunta ca ofera un pret maxim de 130 de lei/MWh.

Altfel, Hidroelectrica a prelungit recent contractul pentru livrare energie catre producatorul de aluminiu Alro Slatina, pana in 2018, la un pret de 98 de lei/MWh.

#arcelormittal, #electricitate, #hidroelectrica, #plati , #stiri Arcelormittal