Investiile nu mai sunt o prioritate pentru ArcelorMittal Galati

Miercuri, 21 Octombrie 2009, ora 17:46
1527 citiri
Investiile nu mai sunt o prioritate pentru ArcelorMittal Galati

Thierry Le Gall, CEO ArcelorMittal Galati, a declarat, miercuri, ca investitiile nu au dat rezultatele asteptate, deoarece nu au fost completate de politici eficiente de mentenanta si personal, combinatul avand nevoie de minimum cinci ani pentru a atinge nivelul de competitivitate occidental, precizeaza NewsIn.

"Pentru mine, investitiile nu sunt o prioritate. Am investit mult in ultimii ani, dar nu am avut rezultate. La inceput am investit crezand ca vom rezolva problemele. Nu a fost asa. Acum trebuie sa tragem linie", a spus Le Gall.

Acesta a explicat ca investitiile efectuate de ArcelorMittal la Galati nu au dat rezultatele scontate deoarece nu au fost acompaniate de politici eficiente de intretinere a capacitatilor de productie si de mobilizare a personalului.

"Am avut o problema la mentenanta. De exemplu, un furnal deschis in 2005 dupa reparatii indelungate a intrat din nou in reparatii dupa numai trei ani. Am avut o problema si in a conduce proiectele", a afirmat directorul general al combinatului de la Galati, care a comparat situatia de pana acum cu o persoana care vrea sa-si cumpere o masina, desi nu are permis de conducere, transmite corespondentul NewsIn.

Thierry Le Gall a mai spus ca aceasta strategie defectuoasa pe care managementul combinatului galatean a urmat-o de la privatizarea din 2001 si pana acum i-a facut o imagine proasta unitatii.

"Imaginea noastra nu este suficienta sa cerem preturi de vanzare mai bune pentru produsele noastre. In Europa de vest, produsele ArcelorMittal sunt cu 15% mai scumpe doar datorita reputatiei. Trebuie sa ne imbunatatim calitatea produselor si a serviciilor", a spus Le Gall.

Oficialul a afirmat ca, pentru cresterea competitivitatii produselor de la Galati, managementul abordeaza o strategie total diferita, in care prioritatile sunt structurate diferit.

"Viitorul nu sta in banii care sunt investiti. Sigur ca vom avea acest suport. Dar trebuie sa demonstram ca putem fi competitivi. Pentru a rezolva problemele, astfel incat ele sa nu mai apara periodic, implementam echipe de progres. Este un fel nou de lucra.

Obiectivul nostru este sa mentinem numarul de angajati, sa ii instruim si sa construim viitorul cu ei. Suntem pe drumul cel bun", a declarat directorul general al siderugicului galatean.

Intrebat daca poate cuantifica investitiile efectuate de companie in ultimii opt ani, care s-au dovedit a fi nerentabile, Thierry Le Gall a raspuns: "Nu vreau sa fac acest calcul. Vreau sa privesc spre viitor".

Oficialul a apreciat, totusi, ca unitatea de la Galati va putea recupera timpul pierdut, in vederea atingerii standardelor occidentale de competitivitate, in cel putin cinci ani.


 

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#investitii, #arcelormittal, #galati , #stiri Arcelormittal