Investitori indieni vor sa construiasca o otelarie la Oltenita

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 17:51
1606 citiri

Liberty International, grup detinut de oameni de afaceri indieni, prezent in Romania prin Transdanube, vrea sa investeasca 150 milioane euro pentru constructia de capacitati de productie a otelului la Oltenita, aceastea urmand sa devina functionale in 2011, potrivit portalului de stiri SteelOrbis.

Otelaria va fi dezvoltata in doua etape, respectiv o topitorie si un laminor. Capacitatea de productie a uzinei este planificata la 500.000 de tone metrice de produse din otel pe an, din 2011, scrie Mediafax.

In 2007, grupul Liberty, controlat de familia de oameni de afaceri indieni Gupta, a achizitionat firma Turol din Oltenita , pentru 16 milioane de euro, prin intermediul Transdanube Industries.

In prezent, Transdanube investeste in echipamente performante tehnologic, pentru a moderniza vechea turnatorie Turol, si pregateste noua facilitate de productie care urmeaza sa fie construita pe o suprafata de aproximativ 15 hectare, apartinand firmei.

Transdanube estimeaza ca aproximativ jumatate din productia noii capacitati de fabricare a otelului va fi vanduta pe piata romaneasca, restul urmand sa fie exportata catre Uniunea Europeana, Nordul Africii si Orientul Mijlociu.

Cifra de afaceri a fabricii este estimata la 300 de milioane de euro dupa inceperea productiei.

In Romania, noua capacitate de productie a Liberty International ar urma sa concureze cu grupul rus Mechel, producatorul de tevi Tenaris Silcotub, dar si cu ArcelorMittal.

Grupul controleaza fabrici de otel in Nigeria, Sudan, Maroc si India, cu o capacitate anuala totala de un milion de tone metrice. Pana in 2012, Liberty estimeaza o crestere a productiei la trei milioane de tone anual pana in 2012.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#investitori, #otelarie, #liberty international, #transdanube , #stiri Arcelormittal