Mittal Galati: Cerem guvernului sa accelereze lucrarile de infrastructura

Duminica, 03 Mai 2009, ora 22:46
1463 citiri
Mittal Galati: Cerem guvernului sa accelereze lucrarile de infrastructura

Conducerea ArcelorMittal Galati a cerut Guvernului sa accelereze implementarea proiectelor de infrastructura, asigurand astfel o crestere a consumului de otel, a declarat, duminica, directorul general al societatii, Augustine Kochuparampil.

Solicitarea a fost facuta de o delegatie a combinatului la o intalnire cu reprezentantii Guvernului, ce a avut loc in urma cu cateva saptamani.

"Noi nu am cerut si nu ne dorim un ajutor special pentru unitatea noastra de la Galati. Ce lucruri bune se vor face pentru intreaga economie, vor fi bune si pentru noi. Ce am prezentat reprezentantilor Guvernului a fost un set de lucruri pentru a se imbunatati consumul de otel. In primul rand, ar fi ca Guvernul sa adopte masuri prin care sa mareasca viteza de implementare a proiectelor de infrastructura", a spus Kochuparampil.

Potrivit acestuia, o alta propunere vizeaza adoptarea unor masuri care sa incurajeze bancile sa reia creditarea. "Prin politica monetara sa se adopte acele masuri prin care sa incurajeze clientii nostri sa se imprumute la banci, prin urmare sa cumpere mai mult de la noi", a mai spus Kochuparampil.

El este optimist si crede ca in scurt timp vor fi luate masuri care sa imbunatateasca si consumul.

"Din toate discutiile inteleg ca Guvernul stie foarte bine dimensiunile crizei si cred ca Guvernul se misca cel mai bine cu putinta in acest sens. Sunt convins ca in urmatoarele saptamani sau luni vom putea vedea si alte initiative ale Guvernului pe aceasta idee", a mai spus Augustine Kochuparampil.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mittal, # miliardar, # criza , #stiri Arcelormittal