Reduceri ale capacitatii de productie la Combinatul ArcelorMittal din cauza cutremurului din Vrancea

Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 16:49
2377 citiri
Reduceri ale capacitatii de productie la Combinatul ArcelorMittal din cauza cutremurului din Vrancea
Foto: ArcelorMittal Galati

Unele reduceri ale capacitatii de productie au fost inregistrate la ArcelorMittal din Galati in urma dificultatilor privind alimentarea cu electricitate, iar operatiunile de demoloare a unui furnal mai vechi, programate pentru duminica, au fost amanate, din cauza seismului de sambata, din Vrancea.

"ArcelorMittal Galati confirma ca s-au inregistrat unele dificultati in alimentarea cu electricitate, dupa ce cutremul de sambata seara a afectat una dintre liniile de furnizare. Problemele au fost rezolvate rapid prin manevre tehnice facute de specialistii nostri, iar reteaua interna este, acum, reechilibrata. S-au inregistrat unele reduceri de productie, dar instalatiile si clientii nu vor fi afectati", a afirmat, intr-un comunicat de presa, purtatorul de cuvant al Combinatului ArcelorMittal Galati, Dorian Dumitrescu, citat de Mediafax.

El a precizat ca, pentru a se evita orice problema, lucrarile de demolare programate pentru duminica dimineata la unele elemente de infrastructura de la fostul Furnal nr. 6 au fost amanate.

Conducerea ArcelorMittal Galati anuntase, in urma cu cateva zile, ca va executa operatiuni de detonare controlata, in cursul diminetii de duminica, pentru demolarea unor elemente de infrastructura ale fostului Furnal nr. 6, echipament care a fost pus in functiune in anul 1981, dar productia acestuia s-a oprit in urma cu 20 de ani, din cauza unei avarii majore.

Purtatorul de cuvant al Combinatului de la Galati a mai spus ca Furnalul nr. 5, singur, recent modernizat in urma unor investitii care totalizeaza 90 de milioane de euro, poate produce volumul cerut in prezent de piata, la calitate inalta, costuri variabile competitive si cu parametri de mediu imbunatatiti.

In prezent, ArcelorMittal Galati numara aproximativ 6.700 de angajati proprii, alti 2.500 lucrand pe platforma siderurgica din partea unor firme contractoare.

Seismul de sambata seara din Vrancea, cel mai mare inregistrat in ultimii ani in Romania, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 39 de kilometri.

Cutremurul a avut, pana acum, cinci replici de minimum 2,5 grade, ultima dintre acestea, de 2,7 grade, fiind inregistrata duminica la ora 12.16.

Din cauza seismului de sambata seara, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#ArcelorMittal cutremur, #combinat ArcelorMittal , #stiri Arcelormittal