Sindicatul de la ArcelorMittal Roman cere implicarea statului in conflictul de munca

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 17:37
2025 citiri
Sindicatul de la ArcelorMittal Roman cere implicarea statului in conflictul de munca

Sindicatul ArcelorMittal Tubular Products Roman cere autoritatilor statului sa intervina in conflictul de munca de la fabrica, angajatii unitatii fiind joi in a patra zi consecutiva de greva, transmite corespondentul NewsIn.

"Din pacate, este un dialog al surzilor. Eu am facut toate eforturile, nu s-a gasit inca o solutie salvatoare. Nu mi-as dori sa degenereze acest conflict, lucrurile sunt scapate de sub control. Oamenii sunt determinati sa protesteze in continuare, este un protest nemaiintalnit pana acum in fabrica. Statul roman trebuie sa aiba un cuvant de spus. Daca eram in Germania, autoritatile statului interveneau in secunda doi. Am sa vorbesc cu parlamentarii pentru o interpelare, mai este AVAS-ul, mai este acea comisie de post-privatizare care se poate implica. In cele din urma, este o problema sociala a comunitatii", a declarat joi, corespondentului NewsIn, liderul de sindicat Gheorghe Ciobanu.

Acesta a adaugat ca s-a adresat si Prefecturii Neamt pentru a media conflictul intr-o comisie de dialog social.

Potrivit lui Ciobanu, conducerea executiva a fabricii ar fi declansat o actiune in instanta pentru o obtine o hotarare prin care protestul sa fie declarat ilegal.

Intre timp, o delegatie de la Luxemburg a venit la Roman, dar inca nu a discutat cu sindicalistii.

Sindicalistii cer cresterea salariilor, in conditiile in care, potrivit liderului de sindicat, peste 70% dintre angajati incaseaza lunar echivalentul salariului minim pe economie.

De asemenea, sindicalistii sunt nemultumiti ca la fabrica ar fi lucrat, pentru o perioada de timp, cateva zeci de persoane de la o firma privata care ar fi incasat mai multi bani decat angajatii unitatii.

Combinatul ArcelorMittal Tubular Products Roman are peste 1.200 de angajati si este specializat in producerea de tevi fara sudura, fabrica fiind privatizata in anul 2004.

#arcelormittal, # conflict munca, # salariati, # salarii , #stiri Arcelormittal