Somaj tehnic la ArcelorMittal Galati

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 14:47
1773 citiri
Somaj tehnic la ArcelorMittal Galati

Cei peste 9.000 de siderurgisti din combinatul ArcelorMittal Galati vor fi trimisi in somaj tehnic timp de 15 zile si vor fi obligati sa isi consume cinci zile de concediu de odihna aferente anilor 2010 sau 2011, pe fondul scaderii comenzilor si reducerii productiei, transmite corespondentul NewsIn.

"Reducerea productiei inseamna si o diminuare a timpului de lucru cu 20 de zile lucratoare. Concluzia intalnirii a fost ca in combinat se va aplica somajul tehnic. Angajatilor li se va acorda, mai intai, concediul de odihna neefectuat, iar apoi vor intra in somaj tehnic pentru o perioada de maximum 15 zile, pana la finalul lunii decembrie. In ianuarie, daca perioada de 20 de zile nu a fost completata, vor primi concediu de odihna pe 2011, pentru diferenta", a declarat, marti, Dorian Dumitrescu, country communicator ArcelorMittal.

Pentru cele 15 zile pe care le vor petrece in somaj tehnic, siderurgistii vor fi platiti dupa cum urmeaza: 85% din salariu plus sporul de vechime pentru muncitori si maistri, respectiv 75% din salariu plus sporul de vechime pentru personalul TESA.

Pentru celelalte cinci zile de repaus, cu statut de concediu de odihna, salariatii combinatului vor fi platiti conform regimului de plata a zilelor de concediu.

Compania siderurgica ArcelorMittal Galati a anuntat, saptamana trecuta, ca urmeaza sa inchida unul dintre cele doua furnale functionale in acest moment, Furnalul Nr. 3, pe fondul unei noi prabusiri a comenzilor de otel. ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand operatiuni in peste 60 de tari.

In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati, #arcelormittal, #galati, #somaj, #tehnic , #stiri Arcelormittal