Transportul feroviar din cadrul Rompetrol, preluat de GFR

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 00:53
1636 citiri
Transportul feroviar din cadrul Rompetrol, preluat de GFR

Grup Feroviar Roman a castigat licitatia privind preluarea activitatii de transport feroviar din cadrul grupului Rompetrol, achizitionand intreg parcul de material rulant utilizat de Rompetrol Logistics, potrivit Newsin.

Totodata, GFR, parte a Grampet Grup, a preluat circa 350 de salariati ai RPL implicati in activitatea de transport feroviar si manevra. In urma transferului catre GFR, salariatii RPL vor beneficia de aceleasi conditii si drepturi, contractul de munca ramanand neschimbat.

"Aceasta tranzactie consolideaza pozitia de lider a GFR pe principala sa piata de activitate, cea a transporturilor petroliere," a afirmat presedintele Grampet Grup, Gruia Stoica . In acelasi timp, preluarea activitatilor de transport feroviar ale grupului Rompetrol va avea un impact pozitiv asupra activitatii operatorilor Grampet din Bulgaria si Ungaria. "Este inca un pas pe care il facem pentru a deveni cel mai important operator feroviar din Sud-Estul Europei, " a mai spus Gruia Stoica.

Contractele de servicii de transport feroviar au fost incheiate de GFR cu societatile din grupul Rompetrol pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire cu inca doi ani.

"Proiectul dezvoltat impreuna cu GFR este unul dintre pasii importanti in procesul de optimizare a afacerilor initiat de Grupul Rompetrol.

Prin aceste masuri ne propunem sa eficientizam fluxul financiar in companiile grupului, sa dezvoltam o structura de afaceri mai putin complexa si sa reducem costurile pana la un nivel optim. Toate aceste masuri sunt luate avand in vedere in primul rand confortul angajatilor, astfel incat tranzitia acestora catre noul loc de munca sa se realizeze in conditii cat mai bune" a precizat vicepresedintele Diviziei de Retail a Grupului Rompetrol ,Titov Buzescu.

Printre clientii GFR se mai numara OMV Petrom, ArcelorMittal, Conpet, Lukoil si Compania Nationala a Huilei.

In Romania, Grampet Grup detine fabrica de reparatii vagoane Remar Pascani, companiile Reva Simeria si societatea Transbordare Vagoane Marfa (TVM) de pe ecartamentul ex-sovietic pe ecartamentul european.

GFR controleaza un parc de peste 13.500 de vagoane si 280 de locomotive. 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#licitatie, #rompetrol, #transport feroviar, #transfer, #salariati, #material rulant , #stiri Arcelormittal