Cu ce echipament foto este dotat un fotograf de razboi

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 19:06
3977 citiri
Cu ce echipament foto este dotat un fotograf de razboi

Fotografii care pleaca in zone de conflict trebuie sa-si aleaga cu grija echipamentul atunci cand pleaca cu tabara militara pentru a realiza fotografii.

Vezi "arsenalul" foto al lui Umit Bektas, fotograf de razboi pentru Reuters, pe care-l foloseste in zonele de conflict armat, potrivit Popphoto.com.

Atunci cand Umit Bektas a fost trimis ca jurnalist fotograf pe frontul din Afganistan pentru a face fotografii, a luat cu el doar foarte putin echipament fotografic.

Bektas s-a concentrat mai mult pe baterii si copii de siguranta, decat pe lentile si corpuri de fotografiat.

Jurnalistul a luat doar trei obiective, dispozitive pentru telefon si internet prin satelit, doua laptopuri, baterii de rezerva si o multime de cabluri.

Bektas isi explica alegerea spunand ca " din moment ce nu eram capabil sa car obiective mari, am luat un convertor, incarcatoare, cabluri, carduri de memorie, kituri de curatare si adaptori".

Bektas a trebuit sa care cu el o armura de protectie, o casca, echipament pentru dormit in aer liber si haine de uz zilnic.

In bagajul total necesar, camera foto si lentilele au ocupat un spatiu relativ redus, deoarece nevoia de internet si de baterii reprezinta o cerinta urgenta si importanta intr-o zona de conflict, in comparatie cu o rezerva buna de lentile.

Fotografie realizata de Benjamin Lowy in Irak in 2008

Benjamin Lowy, fotograf de razboi, vorbeste in cartea sa, "Irak/Perspective" despre viata unui fotograf de razboi si ce fel de echipament ar trebui sa care cu el.

Lowy relateaza ca in timpul razboiului din Irak, a carat cu el doua aparate foto DSLR, ulterior folosind doua camere Canon 5D Mark cu obiective de 35 m, 50mm si 135 mm, dintre care cele mai folosite sunt primele doua.

De asemenea, el spune ca poarta in rucsac si o camera video, care poate face fotografii 6x6, de obicei o Mamiya 6 sau Holga, pe care le foloseste pentru a realiza panoramice lungi.

Lowy nu a ezitat insa sa foloseasca si iPhone-ul pentru a realiza o serie de fotografii in Libia, ce au starnit o serie de controverse. Referitor la acest lucru, fotograful afirma ca nu ar folosi niciodata exclusiv iPhone-ul, insa si-a dorit sa experimenteze ce fel de fotografii poate realiza cu el.

In plus, el a accentuat faptul ca este un mod rapid de a realiza o fotografie si de a o transmite mai departe.

#echipament foto, #aparat foto, #fotograf razboi, #aparat DSLR , #Arta fotografica