Craciun 2011: Cel mai scump brad costa 2 milioane de dolari

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 12:37
2777 citiri
Craciun 2011: Cel mai scump brad costa 2 milioane de dolari

Lumea designerilor si bijutierilor duce traditia Craciunului in zona luxului. Anul acesta, bijutierul Ginza Tanaka din Tokyo, cunoscuta pentru creatiile sale luxoase, a creat un brad de Craciun exclusiv din aur.

Bradul de aur creat de Ginza Tanaka valoreaza aproximativ 2 milioane de dolari, fiind cel mai scump brad al acestor sarbatori, scrie Bornrich.com.

Opera bijutierului este un brad de 2,4 metri, care cantareste 12 kilograme, fiind impodobit cu farfurii de aur si in jur de 60 de ornamente in forma de inima, decorate la randul lor cu panglici, toate fiind realizate complet din aur.

Originalul brad este expus pana pe 25 decembrie la magazinul Ginza din Tokyo.

Daca bijutierul japonez a optat pentru aur ca metal pretios pentru sezonul de Craciun, compania Swaroski a dezvaluit varianta sa: "Swarovski Star", o stea stralucitoare din cristale Swarovky expusa in centrul comercial Rockefeller, pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a editiei de ornamente de Craciun de la Swarovki.

Steaua Swarovki contine 25.000 de cristale si cantareste 500 de livre, in care intra si cele 300 de kilograme de panouri de cristal, iar suprafata razelor este realizata din sticla de tipul celor care decoreaza fatadele cladirilor din New York City.

Printre cei mai scumpi brazi de Craciun, amintim bradul din Emiratele Arabe Unite, in valoare de 11 milioane de dolari, impodobit cu perle, diamante si bratari sau bradul creat tot de Ginza Tanaka, din 21 de kilograme de aur si evaluat la 850.000 de dolari.

#brad Craciun, #Craciun lux, #brad aur , #Arta moderna