Corsarul, o poveste de dragoste transpusa in balet pe scena Operei Nationale Bucuresti

Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 12:56
1774 citiri
Corsarul, o poveste de dragoste transpusa in balet pe scena Operei Nationale Bucuresti
Foto: Opera Nationala Bucuresti

Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 17 noiembrie 2019, incepand cu ora 18:30 spectacolul de balet in trei acte Corsarul de Adolphe Charles Adam, in regia si coregrafia lui Vasily Medvedev. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorascu.

Prima varianta a baletului Corsarul de Adolphe Charles Adam a avut premiera la data de 23 ianuarie 1856, pe scena Theatre Imperial de l'Opera din Paris. In Romania, baletul Corsarul s-a dansat prima data la Opera Nationala Romana din Timisoara, in stagiunea 1986-1987, in coregrafia lui Stefan Gheorghe. La Opera Nationala Bucuresti premiera actualei montari a avut loc in urma cu zece ani, la 28 aprilie 2007.

In spirit romantic, baletul este o poveste de dragoste dintre un pirat si o sclava, iar actiunea are loc la Adrianopole, la inceputul secolului al XIX-lea.

Baletul, extrem de solicitant din punct de vedere tehnic si interpretativ, a avut timp de un deceniu in distributie nume mari ale scenei nationale precum Corina Dumirescu, Cristina Opincaru, Ovidiu Matei Iancu si Gabriela Popovici.

Coregraful rus Vasili Medvedev, despre actuala montare de pe scena ONB: "De-a lungul ultimilor ani, in lumea baletului interesul pentru dansul clasic a crescut in mod evident. Atmosfera de sarbatoare si frumusetea acestui stil sunt mereu prezente in spectacol.

Publicul este incantat de puritatea si fragilitatea baletului clasic ca si de uimitoarele performante si abilitati ale balerinilor formati in ultimii ani. Limbajul coregrafic este unul usor de inteles de catre public. Corsarul care are deja 150 de ani de cand este dansat a ramas pe gustul spectactorilor indragostiti de baletul clasic."

Drept dovada stau salile pline chiar si dupa mai bine de un deceniu de la premiera.

Biletele se gasesc pe tickets.operanb.ro si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni - duminica intre orele 10:00 - 13:00 si 14:00 - 19:00).

Sponsor oficial: Enel Green Power

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas

Parteneri: Casa de Flori, Artmark, Sansha

Partener de traditie: RFI Romania

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Ziarul Metropolis, Zile si Nopti, Observator Cultural, Agerpres, Ziare.com, Business24, Marea Dragoste, Raftul cu Idei, Leviathan, Magazinul Verde, Ordinea Zilei

#spectacole Opera Nationala Bucuresti , #Coregrafie