Diamante rosii extrem de rare, expuse in Australia: Exista doar 30 in lume

Joi, 14 August 2014, ora 09:00
4673 citiri
Diamante rosii extrem de rare, expuse in Australia: Exista doar 30 in lume

Cateva diamante rosii, pietre pretioase extrem de rare, sunt expuse in aceasta saptamana in vederea vanzarii la licitatie la Sydney, alte expozitii similare urmand sa aiba loc, pana in 8 octombrie, la New York, Hong Kong si Perth, scrie miercuri 'Le Figaro'.

In lume sunt inregistrate mai putin de 30 de diamante rosii, iar preturile la care se vand sunt, in general, de 1-2 milioane de dolari pe carat.

Compania Rio Tinto prezinta pentru licitatia anuala din 2014 patru diamante rosii extrase de la una din minele sale din Argyle (nordul Australiei). Grupul minier anglo-australian pune in vanzare in total 55 de diamante, dintre care patru sunt rosii , iar restul roz si purpuriu. Cea mai importanta piesa a licitatiei este un magnific diamant, Argyle Cardinal, de 1,21 de carate, ce poarta numele unei pasari mici de culoare rosie din America de Nord.

Conform Gemological Institue of America, in lume sunt inregistrate mai putin de 30 de diamante rosii, a declarat Josephine Johnson, de la compania Rio Tinto. 'Afacerile cu diamante se fac in special in Australia, Japonia, SUA si in Europa', a explicat ea pentru AFP. 'In ultimii trei sau patru ani, India si China s-au afirmat ca piete emergente' in domeniul diamantelor, a mai adaugat Josephine Johnson.

Cel mai mare diamant rosu extras de Rio Tinto a fost Argyle Phoenix, de 1,56 carate, achizitionat, in octombrie 2013, de un bijutier din Singapore pentru suma de 2 milioane de dolari.

Din mina Argyle, situata in nordul Australiei, provin peste 90% din diamantele roz cunoscute in lume.

Aproximativ 65 % din productia mondiala de diamante este extrasa din minele Cullinan, din Africa de Sud, precizeaza site-ul www.mining.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie diamante rosii, #pietre pre ioase rare, #compania Rio Tinto licitatii diamante , #Expozitii