Picturi de un milion de euro, expuse la Muzeul de Istorie din Suceava

Luni, 18 Iunie 2012, ora 17:32
3557 citiri
Picturi de un milion de euro, expuse la Muzeul de Istorie din Suceava

O expozitie de arta plastica a carei valoare de asigurare de apropie de un milion de euro va fi gazduita, incepand de miercuri, la muzeul de Istorie din Suceava, in baza unui parteneriat incheiat intre Muzeul Bucovinei din Suceava si Muzeul National Brukenthal din Sibiu.

Expozitia "Valori ale galeriei de arta din Muzeul National Brukenthal - Dobrogea, pitoresc si exotism la tarmul Marii Negre", cuprinde un numar de 38 de lucrari, toate clasate in categoria Tezaur.

Ursu a precizat ca picturile ce vor fi expuse au ajuns la Suceava vineri seara, cu un transport securizat, fiind cea mai importanta expozitie de arta plastica ce a fost deschisa la Suceava dupa 1990. Valoroasele lucrari poarta semnatura urmatorilor pictori celebri: Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Nicolae Darascu, Francis Sirato, Vasile Popescu, Marius Bunescu, Rodica Maniu, Jean Steliade, Stefan Dumitrescu, Magdalena Radulescu, Petre Iorgulescu Yor, Sion Teodorescu, Rudolf Schweitzer Cumpana.

"Sper ca aceasta expozitie sa tenteze publicul sucevean si, bineinteles, turistii prezenti in aceasta perioada la Suceava. Valori ale galeriei de arta din Muzeul National Brukenthal - Dobrogea, pitoresc si exotism la tarmul Marii Negre va fi deschisa miercuri, 20 iunie 2012,, de la ora 12.00, la Muzeul de Istorie si va fi prezentata de prof. dr. Gheorghe Macarie de la Iasi, putand fi vizitata pana in data de 8 iulie 2012. Mentionez ca cea mai scumpa lucrare din aceasta expozitie are o valoare de 75.000 euro", a declarat Ursu.

#Nicolae Tonitza picturi, #Nicolae Tonitza tablouri, #expozitie Muzeul Istorie Suceava, #expozitie arta Suceava , #Expozitii