Au fost scoase la licitatie fotografii rare cu regina Elizabeth a II-a

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 09:45
1489 citiri
Au fost scoase la licitatie fotografii rare cu regina Elizabeth a II-a

Fotografii rare cu regina Elizabeth a II-a, imbracata in costum de pantomina si desculta, datand din Al Doilea Razboi Mondial, vor fi scoase la licitatie pe 11 decembrie, a anuntat, miercuri, casa de licitatii Dominic Winter.

In aceste fotografii alb-negru, realizate intre 1940 - 1944, este surprinsa adolescenta Elizabeth interpretand alaturi de sora sa ei mai mica Margaret personaje din "Cenusareasa", "Frumoasa din padurea adormita" si "Aladin".

Spectacolele, care au fost realizate pentru a strange fonduri pentru razboi, au avut loc in camera Waterloo din Castelul Windsor - resedinta familiei regale -, in fata unui public ales.

Fotografiile, semnate in acea vreme de cele doua printese, vor fi scoase la licitatie in orasul Cirencester, din comitatul Gloucestershire. Casa de licitatii Dominic Winter, organizator al evenimentului, estimeaza valoarea acestor fotografii la 19.300 de euro.

Celebra pentru taioarele sale in nuante pastel si pentru palariile sale demodate, Elizabeth a II-a, care se bucura de multi ani de o popularitate fara egal, a trecut cu bine peste Al Doilea Razboi Mondial, a asistat la destramarea Imperiului britanic si a cunoscut 12 premieri britanici.

In momentul incoronarii, "Marea Britanie era o alta lume. Astazi, ea este de nerecunoscut. Insa regina a ramas constanta noastra", a declarat intr-un interviu William Shawcross, biograful oficial al casei regale. "(Regina) a ramas ca o voce calma si linistita in plina furtuna", a mai spus acesta.

Inzestrata multa vreme cu o sanatate de fier, regina Elizabeth a II-a a fost spitalizata in luna martie pentru 24 de ore din cauza unor "simptome de gastroenterita" si tot mai multi britanici accepta ideea ca suverana ar putea sa abdice intr-o buna zi din motive medicale.

Ea a exclus intotdeauna aceasta posibilitate, declarand la inceputul domniei sale ca ocupa "o functie pe viata".

In calitate de sef al statului pentru Marea Britanie si pentru 15 tari din Commonwealth, suverana britanica a inceput totusi sa delege tot mai multe dintre angajamentele ei oficiale in strainatate unora dintre membrii familiei regale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie fotografie Elisabeth, #regina Elizabeth II, #razboi Marea Britanie , #Fotografie