Au inceput inscrierile in competitia Fotograful Anului in Romania, cu premii de peste 85.000 lei

Luni, 25 Iunie 2018, ora 16:49
1920 citiri
Au inceput inscrierile in competitia Fotograful Anului in Romania, cu premii de peste 85.000 lei

Fotograful Anului in Romania (www.fotografulanului.ro) este un concurs de fotografie care isi propune sa premieze si sa aduca in atentia publicului pe cei mai buni creatori romani din acest domeniu.

Este un concurs deschis, cu 12 sectiuni, cu premii de peste 85.000 lei si un juriu format din profesionisti romani si straini, asociati cu publicatii de prestigiu, membri in juriile celor mai importante competitii de profil din lume.

Fotograful Anului in Romania este o competitie cu parteneri internationali si nationali care doreste sa devina o platforma profesionala pentru cei care sunt preocupati de domeniul fotografiei.

Sectiunile competitiei sunt concepute astfel incat sa acopere genuri de fotografie cat mai diverse: arhitectura, peisaj, portret, natura & wildlife, street, fotografie documentara, fotojurnalism, eveniment, fashion, fine art & creativ, comercial & produs, OPEN.

Premiile Fotograful Anului in Romania se vor decerna pe 7 octombrie, la Bucuresti, intr-o gala oficiala, la Cinema Pro. Marele premiu va fi acordat celei mai bune imagini sau serii de imagini inscrise in concurs si este in valoare de 30 de mii de lei. Se va acorda cate un premiu de 3000 de lei pentru fiecare sectiune, mai putin OPEN, unde recompensa este in produse si servicii.

Juriul competitiei este prezidat de britanicul Roger Tooth, fotograf si fost director al departamentului de fotografie The Guardian.

Ceilalti membri ai juriului, fotografi, experti in fotografie, curatori sau editori foto sunt: Dean C.K. Cox (The Associated Press), Alex Galmeanu (fotograf, Romania), Jim Casper (LensCulture), Ioana Moldovan (fotograf, Romania), Craig Allen (The New York Times), Anne Farrar (National Geographic Traveler SUA), Iurie Belegurschi (fotograf, Islanda), Rui Palha (fotograf, Portugalia), Peter Svoboda (Head Curator la 1x.com), Vaughn Wallace (National Geographic SUA) si Anca Cernoschi (fotograf, Romania).

Platforma Fotograful Anului in Romania, dincolo de competitia propriu-zisa, isi propune sa ofere celor mai buni dintre participanti burse, stagii de pregatire si cursuri, precum si mentorat cu fotografi si editori foto ai unor publicatii internationale.

De asemenea, vom sprijini castigatorii in evolutia profesionala, oferindu-le expunere in media nationala si internationala.

Expozitia cu fotografiile castigatoare va fi lansata la Bucuresti in octombrie 2018, iar pe parcursul anului 2019 va putea fi vazuta in marile orase din Romania intr-un proiect comun cu Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania.

Aplicatiile se pot depune in perioada 25 iunie - 10 septembrie 2018.

Concursul Fotograful Anului in Romania este organizat de Bucharest Photofest, cel mai mare festival international de fotografie din Bucuresti, impreuna cu Fotografia Romaneasca, una dintre cele mai numeroase comunitati online de fotografi din Romania si sustinut de Samsung Romania. #PoweredbySamsung

Gasiti toate detaliile despre conditii si inscriere pe site-ul nostru www.fotografulanului.ro.

Despre Bucharest Photofest

Bucharest Photofest este cel mai important festival international de fotografie ce se desfasoara in mai multe spatii din Bucuresti si este organizat de Grupul Filos.

Lansat sub sloganul Let's get visual! si cu un continut deosebit la fiecare editie, Bucharest Photofest isi propune sa aduca in oras, sub ochii nostri, frumusetea in manifestarile ei artistice si sa ne implice intr-o poveste culturala totala.

Este un festival ce intermediaza intalnirea artistilor de anvergura internationala cu publicul din Romania.

Despre Samsung Romania

Samsung are o lunga istorie in ceea ce priveste inovatia. Rezultatele extraordinare ale companiei se datoreaza faptului ca asculta de dorintele utilizatorilor sai, iar apoi lucreaza pentru a le da viata.

La un nivel fundamental, obiectivul sau a fost intotdeauna de a pune oamenii in centrul celor mai frumoase experiente si de a construi dispozitive care sa le permita sa se conecteze mai usor, sa vada lumea si sa se exprime in moduri in care nu ar fi putut inainte. Pe masura ce comunicarea si exprimarea personala au evoluat, modalitatea in care folosim smartphone-urile s-a schimbat.

Cu noile Galaxy S9 si S9+ Samsung a reimaginat camera foto a telefoanelor. Nu numai ca acestea permit consumatorilor sa filmeze cele mai bune cadre si sa realizeze cele mai bune videoclipuri in orice imprejurari, dar sunt concepute si pentru a ii ajuta sa se conecteze mult mai usor cu ceilalti si sa se exprime intr-o maniera unica si personala.

Inspirati de creativitatea nesfarsita a utilizatorilor, Samsung continua sa impinga limitele inovarii cu fiecare produs pe care il lanseaza.

Partener principal: AQUA Carpatica

Parteneri institutionali: Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, Uniunea Arhitectilor din Romania, Ordinul Arhitectilor din Romania, Centrul Ceh, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu

Partener de print: MTS

Transportator oficial: Tarom

Parteneri si sponsori: Blastwave Hosting, RedBull, Campari, Peroni, Coca Cola, Dreamstime.com, Canon Romania, Foto Hobby, F64, Phoenix Studio, Photosetup, Biris - Goran, Schoenherr, Automobile Bavaria, Expirat, J'ai Bistrot, Qreator by IQOS, Cinema PRO, Deschis Gastrobar, Spatiul m60, Asociatia Studentilor de la Mincu, MobilaDalin, 1x.com

Fotografiat de Radio Guerrilla

Parteneri media: Televiziunea Romana, Agerpres, Banchiza Urbana, Igloo, Iqads, Libertatea, Metropotam, Munteanu Recomanda, Ziare.com, Business24, Forbes Romania, Blog de fotografie, Press One, National Geographic Channel Romania, LensCulture.com

#Fotograful Anului Romania 2018, #concurs fotografie Romania , #Fotografie