Creativitatea este rasplatita la Photo Marathon Timisoara cu premii in valoare totala de 6000 de lei

Miercuri, 03 Mai 2017, ora 09:54
2938 citiri
Creativitatea este rasplatita la Photo Marathon Timisoara cu premii in valoare totala de 6000 de lei

Peste 150 de fotografi amatori si profesionisti sunt asteptati la cea mai mare competitie foto din zona Banatului, organizata de Photo Marathon pe 13 mai.

2 categorii distincte, 8 ore si 4 teme la maratonul de fotografie din Timisoara

Maratonul foto cuprinde doua competitii care se vor desfasura in paralel: una pentru amatori, iar alta pentru profesionisti. Cei implicati in competitie au la dispozitie 8 ore pentru a realiza fotografii pentru fiecare dintre cele 4 teme trase la sorti de catre juriu in ziua evenimentului.

Fotografii inscrisi in competitie trebuie sa tina cont de faptul ca imaginile trebuie predate in maximum 8 ore de la startul maratonului, fara sa fie prelucrate in programe de editare (Photoshop, Indesign, Corel). La sfarsitul concursului, participantii vor reveni la locul de intalnire (Galeria Mansarda de la Facultatea de Arte si Design, UVT) si vor preda cate o fotografie pentru fiecare tema din concurs. Vor fi puse la dispozitie laptopuri, insa organizatorii recomanda ca fiecare participant sa vina cu echipamentele proprii de descarcare a fotografiilor.

Cele mai creative fotografii sunt premiate si promovate intr-o expozitie post-eveniment

Jurizarea lucrarilor inscrise in competitie si premierea castigatorilor are loc duminica, 14 mai, la Galeria Mansarda. Din juriu fac parte Flavius Neamciuc, Mihai Surdea si Alexis Baboo, 3 dintre cei mai apreciati fotografi profesionisti din Timisoara. Lucrarile vor fi evaluate in functie de tehnica fotografica, concept si creativitate. Pe langa premiile in valoare totala de 6000 de lei, cele mai bune fotografii din concurs vor fi promovate intr-o expozitie post-eveniment timp de 2 saptamani.

Pentru a intra in competitie, participantii trebuie sa completeze formularul de inscriere disponibil pe www.photomarathon.ro pana pe 12 mai si sa citeasca cu atentie conditiile de participare.

Competitia face parte din Photo Marathon, care se desfasoara in Timisoara in perioada 11-14 mai si ofera pasionatilor de fotografie un maraton de expozitii si o competitie fotografica atipica sub forma unui maraton de 8 ore.

#Photo Marathon Timi oara , #Fotografie