Photo Romania Festival a inceput la Cluj

Sambata, 17 Mai 2014, ora 13:52
1301 citiri
Photo Romania Festival a inceput la Cluj

Photo Romania Festival, cel mai mare eveniment de profil din Europa de Est, se desfasoara in perioada 16-25 Mai la Cluj, orasul aflat pe locul doi, dupa Bucuresti, in topul vanzarilor de dispozitive foto din Romania.

Timp de 10 zile de festival, specialistii ii vor intampina pe pasionatii de fotografie cu sfaturi si recomandari, dar si cu numeroase surprize si premii.

Mai mult, Miercuri, 21 Mai, ora 19:00, la cafeneaua din incinta casinoului unde are loc evenimentul, Echipa F64 impreuna cu membrii fondatori - Marian Alecsiu si Daniela Becheru - invita comunitatea fotografilor amatori si profesionisti la o intalnire informala despre pasiune si fotografie, potrivit unui comunicat remis Business24.

"In cei 13 ani de activitate ai F64, am simtit un interes deosebit din partea comunitatii din Transilvania, iar Photo Romania Festival ne ofera cadrul perfect sa ne cunoastem. Venim cu mare placere la Cluj si suntem bucurosi sa ne intalnim cumparatorii care de multa vreme ne rasplatesc cu loialitate", a declarat Marian Alecsiu, co-fondator F64.

In anul 2013, peste 50% din vanzari au fost generate de comenzi online iar estimarile indica faptul ca anul acesta in mediul digital vor fi efectuate peste 60% din vanzari.

Cluj- Napoca se situeaza pe locul al 2-lea in topul vanzarilor, dupa Capitala.

Anul trecut, clujenii au achizitionat de la F64 produse in valoare de peste 1,2 milioane de Euro, inregistrand un trafic pe site de peste 1 milion de vizite.

De asemenea, Cluj reprezinta judetul cu cea mai mare crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut: peste 10%.

Valoarea medie a comenzii este mai mare cu 20 % fata de Bucuresti.

"Comparativ cu Bucuresti, observam un interes crescut pentru filtrele creative si filmele foto, ceea ce ne arata ca pasionatii de fotografie din Cluj isi exerseaza frecvent latura creativa. Pentru noi este incurajanta si cererea crescuta pentru tablete si smartphone-uri, fapt ce reconfirma increderea clientilor nostri", a mai declarat Marian Alecsiu.

Cumuland vanzarile din alte mari orase, Transilvania are o pondere de 25 % din totalul comenzilor realizate.

#Photo Romania Festival, #festival foto Cluj , #Fotografie