S-au gasit patru tablouri furate din muzeul din Ajaccio

Sambata, 05 Mai 2012, ora 12:50
2526 citiri
S-au gasit patru tablouri furate din muzeul din Ajaccio

Trei tablouri italiene de mare valoare, precum si unul de Poussin, furate pe 19 februarie 2011 din Palatul Fesch - Muzeul de Arte Frumoase din Ajaccio (Corsica, Franta), au fost gasite intacte, au informat sambata surse apropiate de dosar.

Datand din secolele al XIV-lea, al XV-lea, al XVI-lea si al XVII-lea, picturile apartinand lui Mariotto di Nardo, Bellini, unui anonim si lui Nicolas Poussin sunt opere majore ale colectiilor Palatului Fesch, ce adaposteste a doua colectie de pictura italiana ca importanta din Franta, dupa cea de la Luvru.

Procurorul din Ajaccio urmeaza sa sustina sambata o conferinta de presa pentru a prezenta imprejurarile in care au fost gasite tablourile. Ele ar putea fi expuse din nou in muzeu de saptamana viitoare.

Pe 21 februarie 2011, la doua zile dupa disparitia unor tablouri din muzeul din Ajaccio, a inceput urmarirea penala impotriva unui paznic de noapte. El s-a predat comisariatului din oras, spunand ca a luat tablourile in jurul orelor sase dimineata si ca a actionat singur. Nu a putut insa restitui operele, pe care, a spus el, le lasase in masina. I-a condus pe politisti in apropierea castelului Punta, dar oamenii legii n-au gasit nimic in masina ale carei geamuri fusesera sparte.

Paznicul a fost acuzat de furt comis in grup organizat si tentativa de furt in grup organizat, investigatiile desfasurate aratand ca nu a putut actiona singur.

#tablouri scumpe furt, #tablouri muzeu Ajaccio , #Galerii arta