Adjudecat! Care au fost cele mai neconventionale si scumpe licitatii din 2011

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 00:00
3049 citiri
Adjudecat! Care au fost cele mai neconventionale si scumpe licitatii din 2011
Cele mai scumpe licitatii

Pentru colectionarii adevarati banii nu conteaza cand vine vorba de a avea obiectul mult-dorit. Insa in goana dupa unic si vechi, acestia darama cateodata recorduri nebanuite.

Iata care au fost obiectele pentru care s-au obtinut cele mai mari preturi in licitatiile din 2011, conform Bornrich.com.

Colectia de bijuterii ale lui Elizabeth Taylor - 116 milioane de dolari

Elizabeth Taylor ramane in continuare fara egal la foarte multe capitole, unul dintre acestea fiind apetitul colectionarilor pentru obiectele personale ale actritei.

Anul acesta, s-a vandut pentru pretul record de 116 milioane de dolari o colectie de bijuterii ce i-a apartinut vedete, ce include bratari, un inel cu diamante de 33 de carate, un colier din aur si o pereche de perle din secolul al 16lea.

O moneda din aur din 1787 - 7,4 milioane de dolari

Moneda Gold Brasher Doubloon a fost pusa in circulatie in 1787 de catre Ephraim Brasher. Vecin al fostului presedinte George Washington, aurarul a faurit aceasta moneda folosind 26,66 grame de aur, care era evaluat la 15 dolari la acea vreme.

Astazi materia prima, daca ar fi topita, s-ar vinde pentru peste 1.500 de dolari.

Tabloul "1910 remembered" al lui Jean Paul Lemieux - 2,34 milioane de dolari

Pictura lui Lemieux a spart toate recordurile stabilite vreodata de un artist canadian. Tabloul il arata pe artist stand intre parintii sai pe cand era copil, intr-o atmosfera extrem de tensionata. Intr-o era cand altii abia incepeau sa dea semne de arta abstracta, Lemieux deja renuntase la conventii.

Revista de benzi desenate "Action Comics No. 1" din 1938 - 2,1 milioane de dolari

Tindem sa credem ca revistele de benzi desenate pot starni doar interesul copiilor, insa aceasta editie rara a reusit sa atinga pretul de 2,1 milioane de dolari intr-o licitatie.

Mai exista doar 100 de bucati din acest prim numar al Action Comics, insa revista despre care vorbim are si o poveste interesanta in spate.

A fost furata din casa actorului Nicolas Cage in anul 2000, dupa care a fost redescoperita in cadrul unei licitatii de mobilier antic in Carolina de Sud.

Contractul original al Apple - 1,6 milioane de dolari

In 1976, cand membrii fondatori ai Apple Computers, Steve Jobs, Steve Wozniack si Ronald Wayne, au semnat contractul de parteneriat, nu stiau ca pun bazele uneia dintre cele mai mari companii tehnologice din lume. Mai mult, nu stiau ca hartiile vor valora milioane de dolari peste trei decenii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatii arta, #opere arta, #tablouri scumpe, #bijuterii scumpe, #licitatie bijuterii actrita Taylor, #contact apple , #Licitatii arta