Arhivele fotografice ale ziarului International Herald Tribune, scoase la licitatie

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 12:24
1332 citiri
Arhivele fotografice ale ziarului International Herald Tribune, scoase la licitatie

Aproximativ 2.500 de tiraje fotografice, extrase din arhivele celebrului cotidian International Herald Tribune, lansat in urma cu 125 de ani la Paris, vor fi scoase la vanzare in cadrul unei licitatii ce va fi organizata pe 19 noiembrie, la Hotel Drouot din Paris.

De la portretul lui Brejnev care ii sopteste ceva lui Nixon la ureche la instantanee cu Igor Stravinski, Jean Cocteau, Cary Grant, Charles De Gaulle, John Lennon, Jean Seberg si Maxim Gorki, cateva mii de fotografii de epoca, estimate intre cateva sute de euro si mai multe mii de euro, vor fi scoase la vanzare.

Aceste fotografii, regrupate in 300 de loturi, retraseaza istoria secolului al XX-lea si mai ales istoria relatiilor politice, diplomatice, sociale si culturale dintre Statele Unite si Europa, afirma reprezentantii casei Drouot intr-un comunicat.

Vanzarea este organizata de cabinetul de expertiza Viviane Esders, care a lucrat in stransa colaborare cu editorii cotidianului pentru a alcatui o selectie de imagini reprezentative.

Aceste tiraje de presa de epoca au servit pentru a ilustra cotidianul International Herald Tribune. Ele poarta adeseori marcaje de recadrare pentru publicare, in guasa sau in cerneala, si, pe verso, mentiunile tehnice si datele de aparitie. Intreaga colectie este estimata la 320.000 de euro.

In 1866, James Gordon Bennett Jr. mostenea New York Herald, inainte de a se stabili la Paris, in 1887, si de a lansa, in acelasi an, editia pariziana a ziarului. Paris Herald a fost apoi cumparat in 1924 de Ogden si Helen Reid, inainte de deveni, in 1967, International Herald Tribune.

Din 2003, ziarul a intrat in grupul New York Times, dupa ce a fost detinut in regim de coproprietate de acest cotidian newyorkez si de Washington Post.

Tirajele fotografice sunt expuse la Cercle France-Ameriques din Paris pana pe 13 noiembrie. Ele vor fi expuse la casa Drouot intre 17 si 19 noiembrie.

Licitatia va avea loc pe 19 noiembrie, la ora locala 14.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arhive ziare Herald, #licitatie arhiva ziar, #licitatie fotografie , #Licitatii arta