Bani din arta. Vanzari de 5,5 milioane de euro pentru Artmark

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 13:23
1947 citiri
Bani din arta. Vanzari de 5,5 milioane de euro pentru Artmark

Artmark a inregistrat vanzari de aproape 5,5 milioane de euro, in cadrul a 20 de licitatii organizate in intervalul ianuarie-iunie, au anuntat, joi, reprezentantii companiei.

Artmark, liderul de piata din Romania din punct de vedere al vanzarilor, a obtinut rezultate semnificative si in perioada iulie-august. Cele trei licitatii Artmark de pe litoralul Marii Negre au avut, in total, vanzari de 2,1 milioane de euro: Licitatia de Bijuterii de Epoca si de Colectie, Licitatia Art Impressioniste et Moderne & Bijoux (Duplex Mamaia-Monaco) si Licitatia de Masini de Colectie, Sport Memorabilia & Sampanii si Vinuri de Colectie.

Piata licitatiilor de arta din Romania este dominata, in continuare, de arta plastica, ce a adus, in prima jumatate a anului 2012, vanzari totale de aproximativ 6,5 milioane de euro.

Pictura Ciobanas cu turma de oi de Nicolae Grigorescu, record de vanzari

Cel mai mare pret de adjudecare al unei lucrari de arta romaneasca in primul semestru al anului curent este de 195.000 euro pentru pictura Ciobanas cu turma de oi de Nicolae Grigorescu, adjudecata in luna iunie la Chisinau, in cadrul primei Licitatii Internationale de Arta, Romania - Moldova.

Pe urmatoarea pozitie se afla Nicolae Tonitza cu pictura Trei frati, cumparata in luna martie 2012 pentru 170.000 euro.

Unul dintre cele mai ambitioase proiecte de pe piata de arta din 2012 a fost initierea de catre Artmark a primelor licitatii internationale, in sistem duplex. Cu vanzari totale de 1.337.450 Euro si un procent de adjudecare de 96,35%, Licitatia de Vara 2012, in Duplex Bucuresti - Chisinau, a deschis seria licitatiilor de succes peste hotare.

Astfel, la doar o luna distanta, pe 22 iulie 2012, Artmark organizeaza cea de-a doua licitatie internationala - Art Impressionniste et Moderne & Bijoux, Duplex Mamaia-Monaco - cu o rata de adjudecare de 98% in cazul artei romanesti, punctand totodata un capitol-cheie in istoria artei romanesti, acela al repozitionarii pe plan occidental.

2000 de obiecte vandute de Artmark

Licitatiile Artmark ale acestui prim semestru (ianuarie-iunie 2012) au pus in vanzare aproape 2.000 de obiecte de arta si de colectie, cele mai numeroase fiind opere de pictura, grafica si sculptura, precum si un numar in crestere de piese de arta decorativa, obiecte cu valoare memorialistica si vinuri de colectie.

Reiterarea unor teme care s-au bucurat de succes in anii anteriori (Licitatia de Postmodernism si Contemporana, Licitatia de Vinuri Rare, Licitatia de Martisor, Licitatia de Art Nouveau si Romantism) si introducerea altora noi (Licitatia de Cinema Memorabilia, Licitatia "Cabinetul de Curiozitati", Licitatia Epocii de Aur) a constituit un aport important adus specializarii ofertei in piata romaneasca de arta.

Cu o rata de adjudecare de 85% si cu un total de vanzari de 1.066.240 euro, Licitatia de Masini de Colectie, Sport Memorabilia & Sampanii de Colectie din Romania, organizata de Artmark in august 2012, puncteaza un moment interesant in diversificarea pietei de lux din Romania.

Posibilitatea de a investi in arta s-a dovedit a fi, in ultimii trei ani, cea mai incitanta initiativa de business, datorita riscului investitional scazut si a orizontului investitional mediu spre lung.

#vanzari arta Artmark, #licitatie arta Artmark , #Licitatii arta