Bijuteriile cu diamante stralucesc la licitatiile din zilele care urmeaza

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 00:00
1853 citiri
Bijuteriile cu diamante stralucesc la licitatiile din zilele care urmeaza
"Privighetoarea canta", de Nesterov Mikhail, estimat la 900.000 de lire

Licitatiile de saptamana aceasta din Europa va ofera ocazia de a achizitiona diverse piese de arta europeana si asiatica, si o serie de bijuterii deosebite, printre care un colier de diamante.

Casa de licitatii germana Stahl expune in cadrul licitatiei de sambata de la Hamburg un lot de bijuterii. Cea mai ravnita piesa a licitatiei este un colier de 82 de diamante albe, estimat la 28.000 de euro. In cadrul licitatiei, puteti achizitiona si diverse alte bijuterii cu pietre pretioase, precum inele cu diamante, la preturi cuprinse intre 4.000 si 20.000 de euro cat si cercei si bratari.

Colier cu diamante, estimat la 25.000 de euro

La randul lor, colectionarii de arta au ocazia de a achizitiona duminica in cadrul licitatiei de la Praga, organizata de Aukcni Sin Vltavin, panza modernista "Black Pierrot", semnata de Jindrich Strysky, datand din 1923 si estimat la 382.000 de euro.

"Black Pierrot", de Jindrich Strysky, estimat la 382.000 de euro

In cadrul acestei licitatii mai puteti achizitiona tabloul "Lovemaking over Prague", de Karel Chaba, o versiune a faimosului tablou fantezist "Deasupra orasului, de Marc Chagall sau tablouri semnate de pictori cehi modernisti precum Oldrich Blazicek.

"Lovemaking over Prague, Karel Chaba, estimat la 400 de euro

Daca va pasioneaza arta asiatica, luni aveti ocazia sa participati la licitatia organizata de Chinon in Franta, unde va fi expus un lot variat de ceramica asiatica, statuete religioase si piese de mobilier. Printre piesele interesante, mentionam statueta zeitei chinezesti Kwan-hin, realizata din lut si ocru,dupa modelul celor din secolul XVII si estimata la 5.000 de euro cat si un bol chinezesc cu picior, din email policrom, decorat cu desene cu pesti, datand din secolul XVIII si estimate la 15.000 de euro.

Statueta reprezentand zeita Kwan-hin, estimata la 5.000 de euro

De asemenea, casa de licitatii MacDougall's organizeaza joi la Londra o licitatie de picture rusa din secolele XIX-XX, unde piesele expuse au preturi de peste 10.000 de euro. Printre cele mai scumpe tablouri se numara "Privighetoarea canta", de Nesterov Mikhail, estimat la 900.000 de lire, "Porterul violonisteri Cecilia Hansen", semnat de Repin Ilya, estimate tot la 900.000 de lire si "Sotia negustorului" de Kustodiev Boris, estimat la 1.800.000 de lire.

#licitatii bijuterii, #pret diamante, #licitatii arta, #pictura moderna , #Licitatii arta