Cel mai vechi cartonas de baseball, vandut la licitatie

Joi, 07 Februarie 2013, ora 17:49
1332 citiri
Cel mai vechi cartonas de baseball, vandut la licitatie

O fotografie rara cu membrii echipei de baseball Brooklyn Atlantics, datand din 1865 si considerata a fi primul cartonas de baseball al tuturor timpurilor, a fost vanduta la licitatie, joi, in Maine.

Cumparatorul, un barbat din Massachusetts, care a dorit sa nu ii fie dezvaluita identitatea, a achitat suma de 92.000 de dolari, platiti integral in numerar, cartonasul fiind adjudecat dupa foarte putine runde, spune Troy Thibodeau, manager al casei de licitatii Biddeford, din Maine, potrivit Reuters.

Fotografia echipei de baseball a fost montata pe un cartonas, de forma unei carti de vizita, si este singurul exemplar care exista, desi Biblioteca Congresului detine o imagine similara, realizata insa de pe un alt negativ.

Imaginea de pe cartonas ii infatiseaza pe cei noua membri ai Brooklyn Atlantics, cunoscuti drept primii campioni la baseball ai tuturor timpurilor, si pe antrenorul acestora. Echipa a fost fondatoarea clubului National Association of Base Ball Players, un predecesor al actualei Ligi Nationale de Baseball.

#cartonas licitatie, #licitatie cartonas de baseball , #Licitatii arta