China prinde curaj si pe piata artei: Cele mai mari licitatii din 2012

Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 10:58
3032 citiri
China prinde curaj si pe piata artei: Cele mai mari licitatii din 2012

China isi intareste pozitia pe piata artei si in 2012. Cunostintele si preferintele colectionarilor si cunoscatorilor de arta din China schimba lumea artei la nivel mondial. Ei platesc sume semnificative pentru a cumpara lucrari traditionale de arta ale artistilor chinezi, punand astfel in valoare mostenirile tarii.

Atentia acordata artei de catre chinezi a determinat ca cele mai importante case de licitatii din intreaga lume, precum Christie's sau Sotheby, sa se ia la intrecere in a organiza astfel de evenimente, scrie Bornrich.

Vas chinezesc, 18 milioane de dolari

Vaza chinezeasca, estimata initial la 800-1.200 de dolari, a fost vanduta cu 18 milioane de dolari datorita concurentei mari pe care au avut-o de infruntat colectionarii care au vrut sa achizitioneze opera. Vandut in cadul unei licitatii organizate la New York, vasul a devenit una dintre cele mai scumpe lucrari vandute la o licitatie de arta.

Reprezentantii Sotheby au descris lucrarea ca fiind o vaza decorata cu bujori si pasari, care dateaza din perioada republicana de la inceputul secolului XX.

Gene Heisey collection, 125.000 de dolari

O alta licitatie interesanta a fost cea organizata exclusiv online si care viza vanzarea unei colectii de vase de ceramica in forma de porc. Licitatia s-a finalizat pe 19 martie si a adus vanzari de 125.000 de dolari.

Aceasta colectie neobisnuita a apartinut lui Gene Heisey, una dintre lucrari fiind realizate de Anna Pottery pentru Horace Greeley in timpul campaniei prezidentiale din 1872.

Vas chinezesc din portelan, 27 de milioane de dolari

Depasind cu mult estimarile initiale, potrivit carora valoarea vasului se ridica la 10,3 milioane de dolari, Ruyao Washer a fost vandut cu 27 de milioane de dolari in cadrul unei licitatii organizate de Sotheby in acesta saptamana la Hong Kong.

Confectionat acum aproximativ 900 de ani, acest vas imperial din ceramica in forma de floare a fost licitat prin telefon de catre o persoana care nu a dorit sa se identifice. Potrivit Sotheby, aceasta lucrare stabileste un nou record mondial pentru o bucata de ceramica apartinand dinastiei Song.

#licitatii arta China, #obiecte licitatii arta China, #valoare licitatii arta China , #Licitatii arta