Dustin Hoffman liciteaza cele mai dragi obiecte personale

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 18:54
1202 citiri
Dustin Hoffman liciteaza cele mai dragi obiecte personale

Actorul american Dustin Hoffman a decis sa organizeze o licitatie in care vor fi scoase la vanzare cele mai indragite bunuri ale sale, precum si antichitati.

Actorul in varsta de 76 de ani a decis sa vanda sute de lucruri de colectie din apartamentul sau din Manhattan, New York, informeaza femalefirst.co.uk. Acesta a creat peste 200 de loturi care vor fi scoase la vanzare la Nye & Co.

Vedetele licitatiei sunt "un scaun George III tapitat cu piele, o masa de mahon din secolul al 18-lea, o etajera Regency". De asemenea, actorul va scoate la vanzare si obiecte din colectiile unor mari designeri, precum Cartier, Baccarat si Steuben.

Desi licitatia nu va include elemente de recuzita din propriile filme, el ofera doua proiectoare cu autograf, cu role si lentile, precum si fotografii alb-negru din filmul din 1961"Lola", regizat de Jacques Demy.

Licitatia include si o colectie de papusi din portelan care incep de la 25 de dolari bucata pana la 1.500 de dolari.

Licitatia a fost deschisa online pe 3 decembrie si se va inchide pe 17 decembrie.

Dustin Hoffman si-a castigat celebritatea datorita rolului studentului timid, indragostit de o femeie matura, in filmul "Absolventul", care i-a adus si prima nominalizare la Oscar, in 1967. Au urmat apoi roluri memorabile, printre care s-au numarat cel al ratatului din "Cowboy-ul de la miezul noptii" (1969), al travestitului din "Tootsie" (1982), al tatalui nevrotic din "Kramer contra Kramer" (1980) si al autistului din memorabilul "Rain Man" (1988).

Actorul american, al doilea copil al unui cuplu de evrei cu radacini romanesti si ucrainene, s-a nascut in Statele Unite ale Americii, la Los Angeles, in 1937. Dustin Hoffman a fost recompensat cu doua premii Oscar, cinci Globuri de Aur, trei premii BAFTA si un premiu Emmy.

#licitatie arta, #Dustin Hoffman licitatie, #actor american Dustin Hoffman , #Licitatii arta