Esti pasionat de arta? Vezi ce se vinde la licitatie in zilele urmatoare

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 00:00
2974 citiri
Esti pasionat de arta? Vezi ce se vinde la licitatie in zilele urmatoare

Oferta de licitatii din acest weekend si de saptamana viitoare include o gama variata de colectii, de la capodopere originale de arta moderna la colectii vestimentare vintage si bijuterii.

Cea mai deosebita piesa scoasa la licitatie in weekend este un desen rar, semnat de Henri Mattise. Tabloul o reprezinta pe una din muzele artistului, Anoinette Arnould si va fi licitat duminica, in orasul Blois din Franta, cu un pret estimat intre 12.000 si 20.000 de euro.

Veioza Loetz, pret estimativ:7.000 euro

Pentru cei interesati de obiecte de arta din secolele XIX- XX, o licitatie de fotografii, schite moderne, dar si bijuterii si obiecte decorative din secolul XX, vor putea fi achizitionate la licitatia care are loc sambata in Cehia, la Brno la preturi de la 50 la 700 de euro. Printre cele mai interesante piese expuse la acest eveniment se numara o brosa de platina cu figuri geometrice, estimata la 4.000 de euro si o veioza Loetz, realizata din sticla, cu abajur in stil corintian estimata la 7.000 de euro.

Tot sambata va avea loc si o licitatie de colectii vestimentare si accesorii vintage, in Franta, la Cannes. Lotul licitatiei cuprinde colectii semnate de Luois Vuitton, Christian Dior, Celine si alte marci de renume, iar printre cele mai interesante piese expuse amintim un bolero cu perle semnat de Christian Dior, din 1961 si estimat la 1500 de euro cat si o servieta masculina, tip garderoba, imbracata in panza cu monograma Louis Vuitton si manere din piele, estimata la 10.000 de euro.

Panou din rasina cu capace de bere, pret estimat: 5.000-10.000 euro

In schimb, daca doriti sa achizitionati tabachiere si medalioane, duminica, la Cannes se vor licita o serie de medalioane din argint si alte metale pretioase precum si port-tigareturi si tabachere cu diverse modele, piesa forte fiind o tabachiera din cochilie, cu montura de argint si capac cu simboluri mistice, estimata la 3000-3500 de euro.

In ceea ce priveste fotografiile si postere publicitare de colectie, o casa de licitatie va expune luni la Paris un astfel de lot, din care face parte si un poster cu Bugatti, din 1937, estimat la 1000 de euro.

Obiect decorativ, pret estimativ:25.000 de euro

Pentru amatorii de arta moderna, licitatia de la Paris de miercuri poate fi ocazia perfecta de a achizitiona panze inedite si obiecte de arta originale. Printre piesele expuse, se numara si panouri medii realizate din rasine, in care artistii au introdus obiecte inedite sau obiecte decorative de rasina pictata. Piesa forte a licitatiei e reprezentata de un obiect decorativ de rasina pictata, denumit " Fantana cu 4 femei", semnat de Nikki de Saint Phalle in 1991, si estimat la 25.000 de euro.

#licitatii arta, #licitatii Europa weekend , #Licitatii arta