Esti pasionat de shopping? Alege intre tablourile familiei Ceausescu sau portelanuri chinezesti

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 00:00
4734 citiri
Esti pasionat de shopping? Alege intre tablourile familiei Ceausescu sau portelanuri chinezesti
"Intoarcerea turmelor" de Mariano Barbasan

Weekendul acesta si saptamana care urmeaza va intampina cu licitatii de tot soiul: de la covoare persane si statuete asiatice la tablouri moderne si cadouri de lux primite in dar de sotii Ceausescu.

In ziua de sambata, casa de licitatii Homm va invita la Oberusel in Germania la licitatia sa de covoare persane si obiecte de decor asiatice.

Covoarele persoane din lotul scos la licitatie au preturi estimative de circa 500 de euro, iar in ceea ce priveste obiectele de decor de provenienta asiatica, acestea au preturi variabile de la 100 de euro la cateva mii de euro.

Una din cele mai remarcabile piese expuse va fi statueta din bronz aurit reprezentand zeita Jamantakka, de origine tibetana, ce dateaza din secolul XVII si are un pret estimat la 9.000 de euro.

Duminica, la Namur in Belgia, amatorii de portelanuri chinezesti pot achizitona vaze chinezesti la preturi intre 1.000 si 2.000 de euro cat si diverste statuete budiste de bronz, la preturi de circa 500 de euro.

Vaza din China, secolul XIX, pret: 5.000 de euro

Pentru amatorii de arta moderna, casa de licitatii Aguttes va expune un lot de tablouri moderne, marti, la Lyon, in Franta.

Printre cele mai importante piese, mentionam, tabloul "Intoarcerea turmelor" de Mariano Barbasan, estimat la 12.000 de euro, panza "Mont Blanc vazut din Magnano", din secolul XIX, semnat de Leberecht Lorte cat si cateva schite de Henri Toulouse Lautrec, estimate la 8.000 de euro.

Referitor la licitatiile din Romania, nu trebuie sa ratati licitatia Artmark de joi, cand vor fi licitate doua desene de Constantin Brancusi, "Pupaza cu mot" si "Peile rosi", estimate la cateva mii de euro.

Tot in cadrul licitatiei de joi, Artmark va scoate la licitatie cadouri luxoase ale cuplului Ceausescu, printre care piese, picturi, decoratii, afise de propaganda.

Mai multe informatii despre licitatia Artmark puteti citi in articolul Business24.ro, Cadouri luxoase primite de cuplul Ceasescu .

#licitatie Artmark, #licitatii Ceausescu, #licitatie pictura moderna, #covoare persane, #licitatii weekend , #Licitatii arta