Ghid de achizitii exclusiviste: Cinci obiecte de arta scoase la vanzare

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 00:00
3979 citiri
Ghid de achizitii exclusiviste: Cinci obiecte de arta scoase la vanzare
In perioada ce urmeaza iti poti mari colectia cu obiecte de arta inedite si exclusiviste/Sursa: bornrich.com

Daca esti posesorul unei averi colosale sau vei castiga cumva la loto in weekend, a sosit momentul sa iti cumperi ceva special sau sa faci un cadou. Uita de bijuterii clasice, masini, ceasuri sau rochii sclipicioase. Alege ceva original!

Obiectele de arta sunt un bun mod de a-ti cheltui banii. Iti incanta privirea, sunt unice, apreciate si pot fi considerate o investitie buna pentru viitor. Odata cu timpul, isi sporesc valoarea. Cu ajutorul site-ului Born Rich, am trecut in revista cele mai bune cinci variante pentru care poti licita in viitorul apropiat.

5.Accesoriile lui Iron Man 2: 5.000 - 8.000 de dolari

Costumul purtat de Ivan Vanko in Iron Man 2 si servieta lui Tony Stark/Sursa: bornrich.com

Acest cadou este bun pentru doamne daca il poarta barbatii. Piesele sunt originale si au aparut pe ecranele cinematografelor din intreaga lume. Costumul este chiar cel purtat de Mickey Rourke, in rolul lui Ivan Vanko. Este facut din piele si metal si are toate armele incluse, mai ales cele doua bice lungi de trei metri. In caz ca se intampla ceva neplacut, poti strecura spirt, rivanol si bandaje in servieta rosie, marca Tony Stark, interpretat de Robert Downey Jr.

Stim ca nu este primul lucru care iti vine in minte cand auzi "obiecte de arta", dar, pentru ca ne-a placut asa de mult, l-am pastrat si il incadram in categoria "arta contemporana". Licitatia are sambata si se face online, pe Liveauctioneers.com

4. Cutiuta muzicala cu ceas dublu: 150.000 de dolari

Sursa:bornrich.com

Este piesa de rezistenta a licitatiei Vertu organizata de celebra casa Christie's. Bijuteria a fost confectionata in secolul XIX, in colaborare cu producatorul elvetian de ceasuri Fereres Rochat si producatorul de cutii de aur George Remond. Inainte de a ajunge in mana iubitei tale a trecut prin Asia, unde a fost foarte apreciata.

3. Pocalul Printului William al V-lea: 231.693 de dolari

Sursa:bornrich.com

Dateaza de la 1766 si, dupa cum se recomanda, i-a apartinut Printului William al V-lea. Este semnat de William Beibly si face parte din colectia lui A C Hubbard Jr. Cine sunt acesti domni nici nu mai conteaza, daca te gandesti ca restul obiectelor de varsta acestui pocal se afla prin muzee. Il poti umple cu o Feteasca Neagra de Romania, ca sa ii dai un aer autohton. Ai grija sa nu il scapi pe jos! Licitatia are loc pe 30 noiembrie, in Londra. Zbor placut!

2. Urne din portelan de Sevres: 250.000 de dolari

Sursa: bornrich.com

Aceste urne au un metru si jumatate inaltime si au fost fabricate in 1759, cand Regele Louis al XV-lea a devenit proprietarul fabricii din orasul francez Sevres. Sevres este un fel de Horezu pentru clienii de lux, numai ca se ocupa cu vase din portelan si nu de lut. Ah, inca un detaliu: sunt mult mai scumpe! Aceste doua urne au fost folosite de mai multe familii regale europene care au recunoscut excelenta portelanului de Sevres. Sunt marcate cu semne imperiale si semnate de "A Maglin", unul dintre artistii care au lucrat in fabrica franceza la sfaristul secolului 18 si inceputul secolului 19. Pe urna sunt pictate scene din razboaiele lui Napoleon. Nu s-a stabilit inca data licitatiei, dar te vom tine la curent.

1. Vase imperiale rusesti: 3,48 milioane de euro

Sursa: bornrich.com

Perechea de vase i-a aparinut lui Karl Ludwig Graf von Ficquelmont, ambasador austriac si consilier la curtea imparatului Nicolae I. Drept multumire pentru sfaturile bune pe care le-a primit de la austriac, imparatul i-a oferit cadou cele doua vase, faurite la Fabrica Imperiala de Portelanuri care detine recordul pentru cele mai scumpe recipiente vandute vreodata.

Sunt facute in secolui XVIII, un veac in care arta ruseasca atuncea apogeul. Vei vedea pe ele copiile unor tablouri pe care le gasesti in muzeul Hermitage din St. Petersburg. Numele fabricantului si al pictorului care a ilustrat vasele e stantat pe interior. Si Tolstoi si-ar fi dorit sa le aiba in vitrina!

#licitatii arta, #licitatii obiecte arta, #obiecte arta exclusiviste , #Licitatii arta