Licitatia de arta migreaza in online: Descopera-i avantajele

Sambata, 24 Mai 2014, ora 00:00
2447 citiri
Licitatia de arta migreaza in online: Descopera-i avantajele

Daca esti in cautarea unor noi opere, pentru a-ti completa colectia de arta, dar nu ai timp sa mergi la expozitii sau evenimente cu vanzare, iti propunem in acest weekend prima platforma online prin care poti participa de oriunde la licitatii.

Este vorba de platforma Lavacow, care listeaza opere de arta din Romania, Bulgaria, Ungaria, Moldova, Polonia, Slovacia si Rusia si organizeaza prima licitatie pe 27 mai.

Ai la dispozitie un avatar si multe avantaje, de la taxe mai mici pana la livrare gratuita acasa pentru opera achizitionata astfel.

Printre obiectele scoase la licitatie la sfarsit de mai se numara si opere semnate de Ion Grigorescu, Horia Damian, Paul Neagu, Geta Bratescu, Sorin Ilfoveanu.

Mai departe, din Ungaria poti licita pentru opere semnate Dora Maurer, din Polonia - Viktor Dyndo si Michal Szuszkiewiecz, iar din Rusia - Sergey Sologub.

Preturile de pornire ale operelor incep de la 200 de euro si ajung pana la 5.000 de euro, mentioneaza oficialii casei de licitatii.

Aventajele licitatiei online - mai mult timp pentru tine

Printre avantajele platformei se numara si migrarea in online a tuturor activitatilor asociate comercializarii operei de arta, de la procesul de consignare la stabilirea termenilor de livrare, facturare, optiuni de asigurare si alte preferinte.

"Serviciile sunt integrate in platforma si acoperite logistic de catre Lavacow, astfel incat utilizatorul, mai mult sau mai putin obisnuit cu uzantele din piata de arta, doar liciteaza din fata calculatorului sau telefonului mobil si apoi primeste la usa opera de arta ambalata profesionist", se arata in comunicatul companiei.

In ceea ce priveste taxele de licitatie, acestea sunt de maximum 12%, deci poate chiar la jumatate fata de cele practicate de casele de licitatie traditionale (18-27%), promit oficialii.

"The New Revolutionary Auction Room"

Potrivit reprezentantilor companiei, poti accesa platforma Lavacow de pe orice dispozitiv. Si mai exista un aspect inedit: "The New Revolutionary Auction Room" iti permite sa experimentezi "fiorul unei licitatii de arta intr-o simulare online de tip joc".

"Fiecare utilizator isi poate personaliza prezenta printr-un avatar (la alegere unul din cele 10 personaje animate special pentru acest proiect de artistul de benzi desenate Alexandru Ciubotariu - Pisica Patrata), poate folosi un alias si afisa public tara sa de provenienta", se mai arata in comunicat.

Lavacow este, in acelasi timp si prima casa de licitatie de arta lansata in Romania care se adreseaza iubitorilor de arta de oriunde, punand in vanzare arta emergenta din Estul Europei.

"Reunirea artistilor est-europeni pe o platforma destinata lor este un demers de unificare a unui spatiu artistic cu multe similitudini din punct de vedere istoric si cultural, din care erupe un mesaj puternic, exotic si proaspat pentru publicul occidental.

Artisti romani precum Adrian Ghenie, Romul Nutiu sau Victor Man au devenit in ultimii ani cunoscuti si foarte apreciati la nivel international, iar acum operele lor fac parte din colectii internationale importante si sunt incluse in selectia celor mai mari case de licitatie din lume, inclusiv Christie's si Sotheby's.

Ne dorim ca Lavacow sa devina o rampa de lansare pentru multi alti artisti talentati ce merita o mai buna promovare si vizibilitate", spune Cristina Olteanu, CEO al casei de licitatie Lavacow, in comunicatul de presa.

Prima licitatie Lavacow va avea loc pe 27 mai, incepand cu ora 21:00. Te poti inscrie deja si nu te sfii sa plasezi oferte online in avans. Tot ce trebuie sa faci pentru a participa este sa iti creezi un cont securizat gratuit pe aceasta platforma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie arta Lavacow, #platforma licitatii Lavacow, #licitatie arta Romania, #licitatie online arta , #Licitatii arta