Licitatia dedicata regalitatii te asteapta saptamana viitoare, in Bucuresti

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 00:00
4795 citiri
Licitatia dedicata regalitatii te asteapta saptamana viitoare, in Bucuresti

Operele de arta apartinand casei regale sunt scoase la licitatie saptamana viitoare de Goldart. Printre operele pentru care poti licita se numara si efigiile princiare in ceramica, plachetele aniversare, brevete, carti si fotografii cu membrii familiei, de la Regele Carol I pana la Regele Mihai.

Tablourile "Micuta japoneza", "Vedere din Branesti" si "Casa la Balcic" sunt cateva dintre cele mai valoroase opere scoase la licitatie la Hotelul Marshall Garden, pe 27 septembrie, dar pe care le poti admira, intre timp, la galeria Goldart.

"Micuta japoneza", 2.900 de euro

Cea mai scumpa lucrare a licitatiei este "Micuta japoneza", de Samuel Mutzner, estimata la 29.000 de euro. Tabloul a fost realizat in perioada in care artistul s-a aflat in Japonia si surprinde ceremonia servirii ceaiului.

Lucrarea se numara printre cele mai bine cotate opere de pe piata de arta.

"Vedere din Branesti", 8.000 de euro

O alta vedeta a licitatiei este lucrarea "Vedere din Branesti". Pictura a fost realizata de artistul Alexandru Ciucurencu, iar pretul de pornire pentru achizitia lucrarii este de 8.000 de euro.

Casa la Balcic, 3.800 de euro

"Casa la Balcic" apartine pictorului Dumitru Ghiata si este estimata la 3.800 euro.

Pe lista lucrarilor de valoare pe care Goldart le scoate la licitatie se numara "Maternitate", de Francisc Sirato, estimata la 4.000 euro, si "Nud" de Gheorghe Vanatoru, pictura ce poate fi cumparata cu minim 7.000 de euro.

Licitatia cuprinde si lucrari semnate de artisti contemporani precum Aurel Nedel, Radu Daranga, Harry Guttman, Stefan Pelmus, Daniel Craciun, Lucian Liciu si Emanoil Mazilu.

#licitatie Goldart, #lucrari Goldart, #tablouri licitatie Goldart , #Licitatii arta