Licitatia saptamanii: Operele lui Luchian, Petrascu si Grigorescu, la vanzare

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 00:00
6558 citiri
Licitatia saptamanii: Operele lui Luchian, Petrascu si Grigorescu, la vanzare
Foto: finearttips.com

Stefan Luchian, Gheorghe Petrascu si Lucian Grigorescu sunt doar cateva dintre numele ale caror opere le vei putea cumpara saptamana viitoare, in cadrul licitatiei Goldart. Licitatia va avea loc joi, 13 septembrie, la Hotel Marshal Garden, de pe Calea Dorobanti.

"Amurg pe malul apei", o opera realizata de Gheorghe Patrascu, este cea mai valoroasa piesa de la acest eveniment, urmata de doua lucrari apartinand lui Lucian Grigorescu si alte doua lucrari ale lui Stefan Luchian.

Alaturi de operele lor, vei avea ocazia sa admiri si sa licitezi pentru privelistile surprinse in ulei sau grafica de Adam Baltatu, Aurel Baesu, Kimon Loghi, Eugen Voinescu, Doru Bucur sau Elena Popea.

Vei vedea aici si opere cu natura statica, dar si diferite ipostaze ale figurii umane, te asigura organizatorii.

"Este o licitatie foarte echilibrata, cu multe lucrari frumoase si valoroase, ce merita a fi cumparate atat de colectionari cat si de investitori", a declarat Luminita Ghildus, reprezentant al casei de licitatii Goldart.

Cea mai scumpa este o pictura de Gheorghe Petrascu, "Amurg pe malul apei", estimata la 16.000 euro, lucrare ce provine din familia artistului, spune reprezentantul Goldart.

Urmeaza cele doua lucrari de Lucian Grigorescu, "Peisaj la Babadag" si "Barci la Balcic" ce provin din colectia pictorului George Stefanescu, estimate la 5.000, respectiv 2.500 euro.

Trebuie mentionate si doua desene realizate de Stefan Luchian, "Case la Brebu" si "Taranca in bucatarie", estimate la 8.000, respectiv 10.000 euro.

"In aceasta sesiune a licitatiei Goldart se mai gasesc trei uleiuri ale uneia dintre cele mai talentate pictorite din perioada interbelica, Elena Popea, trei uleiuri de Mircea Ciobanu si trei compozitii de Alexandru Tipoia, estimate la preturi cuprinse intre 1200 si 2000 euro", sustine Luminita Ghildus.

Click pe poza pentru slideshow

#licitatii arta septembrie, #licitatii arta Goldart, #opere arta licitatie , #Licitatii arta