Licitatie de arta: Cat de mult iti doresti un tablou de Tonitza?

Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 00:00
5551 citiri
Licitatie de arta: Cat de mult iti doresti un tablou de Tonitza?
Tabloul Inserare, semnat de Nicolae Tonitza / Sursa foto: Casa de licitatii Goldart

Lucrarea "Inserare", semnata de Nicolae Tonitza, va fi scoasa la licitatie joi, pe 12 septembrie, oficialii casei Goldart estimand ca pictura va fi cea mai valoroasa opera de arta din cadrul licitatiei, alaturi de alte tablouri ale pictorilor Adam Baltatu sau Rudolf Scweitzer- Cumpana.

Tabloul semnat de Nicolae Tonitza se numara printre cele mai importante piese ale licitatiei de joi, cu tema "O incursiune in imaginarul romanesc". Pentru aceasta pictura, organizatorii estimeaza ca vor obtine 7.000 de euro.

Cine a fost Nicolae Tonitza

Nicolae Tonitza a fost unul dintre cei mai importanti pictori romani, membru reprezentantiv al curentelor expresionism si postimpresionism. Pictorul s-a nascut in Barlad, in 1886 si a murit in 1940, la Bucuresti. A studiat la Scoala nationala de Belle-Arte din Iasi, avandu-i printre profesori pe Gheorghe Popovici si Emanoil Bardasare.

Ce alte opere de arta iti poti adjudeca

Business24 te invita la licitatia de joi ca sa admiri si sa licitezi si pentru alte capodopere de referinta. Printre acestea se numara pictura "Doua florarese", semnata de Nicolae Vermont, tabloul "Departe", al pictorului Adam Baltatu sau picturile "Discutie" si "Torcand la fereastra" , ambele semnate de Rudolf Scweizer-Cumpana.

Pictura "Doua florarese", semnata de Nicolae Vermont

Pret estimativ: 16.000 - 18.000 de euro

Sursa foto: Casa de licitatii Goldart

Pictura "Departe", semnata de Adam Baltatu

Pret estimativ: 1.300 - 1.800 de euro

Sursa foto: Casa de licitatii Goldart

Pictura "Discutie", semnata de Rudolf Schweitzer-Cumpana

Pret estimativ: 13.000 - 15.000 euro

Sursa foto: Casa de licitatii Goldart

Pictura "Torcand la fereastra", semnata de Rudolf Schweitzer-Cumpana

Pret estimativ: 1.800 - 2.500 euro

Sursa foto: Casa de licitatii Goldart

O alta lucrare importanta care "merita o mentiune speciala", in cadrul licitatiei, potrivit organizatorilor este "Casa Taraneasca", de Victor Brauner.

Pictura "Casa Taraneasca", semnata de Victor Brauner

Pret estimativ: 15.000 - 18.000 euro

Sursa foto: Casa de licitatii Goldart

Reprezentantii casei de licitatii Goldart spun ca, dincolo de abordarea realista a motivului, exista "un real interes pentru acorduri cromatice extravagante".

Pictura va fi insotita de o autentificare semnata de Samy Kinge, unul dintre cei mai mari experti in recunoasterea lucrarilor originale semnate Victor Brauner, si provine din colectia pictorului Alexandru Tipoia, caruia tabloul i-a fost oferit de Victor Brauner.

#licitatie arta Goldart, #tablou scumpe, #tablou Tonitza, #picturi licitatie Goldart , #Licitatii arta