Licitatie de Martisor la Artmark: Arta si bijuterii de primavara

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 00:00
4436 citiri
Licitatie de Martisor la Artmark: Arta si bijuterii de primavara

Cauti cadoul potrivit pentru martisor? Artmark impreuna cu branduri de lux precum L'Occitane, Cellini, Porche Romania si Citi Bank, prezente la Targul de Martisor iti propun cateva bijuterii si obiecte de arta decorativa.

Unul dintre cele mai valoroase obiecte scoase la licitatie in sesiunea tematica de Martisor a Casei Artmark este Pudriera Art Deco, realizata in deceniul al doilea al secolului XX, intr-un atelier occidental si Inelul "entourage" oval din aur alb, decorat cu briliante, cu un pret care porneste de la 1.600 de euro, a declarat Mihail Stomff, reprezentant al casei Artmark.

Licitatiile "Martisor I - Pictura si sculptura" si "Martisor II - Martisoare de epoca, Bijuterie si Arta decorativa" vor avea loc pe 21 si 22 februarie la World Trade Center - Hotel Pullman din Bucuresti incepand cu ora 19.30. Operele care vor fi licitate pot fi admirate pana duminca la sediul Artmark din Bucuresti.

Valoarea totala a loturilor Licitatiei de Martisor I este estimata intre 300.000 si 500.000 euro, peste jumatate dintre loturi avand valori intre 50 si 500 Euro.

Licitatia Martisor I, Pictura si sculptura

Licitatia de "Martisor I - Pictura si sculptura" ofera o selectie de opere grupate tematic si stilistic in 4 sectiuni: "Secolul XIX, Traditionalism si Simbolism", "Impresionism, Postimpresionism si Modernism", "Expresionism si Avangarda", "Postmodernism, Neo-avangarda si Contemporana".

Nicolae Grigorescu semneaza doua opere pretioase, de dimensiuni reduse: "Flori de mar" (valoare estimata este de 30.000 - 50.000 de euro) si "Casa la Campina" (15.000 - 25.000 de euro).

Nicolae Tonitza semneaza un portret "Studiu pentru Cap de micuta tataroaica" estimat la 5.000 - 10.000 de euro, o pictura ce concentreaza in culorile sale lumina nisipurilor dobrogene.

O alta opera din licitatie, tot a lui Tonitza, este "Catrina (fiica cea mare a pictorului)", estimata la 8.000 - 15.000 de euro, ce provine dintr-o colectie privata din Franta.

Licitatia Martisor II, Martisoare de epoca, Bijuterie si Arta decorativa

Obiectele lucrate in metale pretioase, dintre care servicii de luat masa, sfesnice, ceasuri, casete de bijuterii si pipe, compun oferta tentanta a licitatiei.

Cele mai multe dintre obiectele selectate au valori estimate intre cateva zeci si cateva sute de euro, oferind multiple optiuni pentru un cadou de Martisor care nu va trece neobservat.

Licitatia de Martisor iti aduce o piesa rara realizata de celebrul atelier artistic, o tabachera Faberge din argint si aur ce poarta monograma lui Mihail Trubetkoi-Calinescu, fiul printesei Cleopatra Trubetkoi-Ghika.

Pudriera eleganta, din aur galben, cu decor geometric realizat din aur alb, are incastrate cincisprezece briliante, pe capac si incuietoare, iar in interior - o oglinda metalica (67 de grame, pret estimat 1.500 - 2.000 de euro).

In sectiunea licitatiei dedicata bijuteriilor de epoca se mai afla seturi compuse din lantisoare, pandantive si cercei, inele, butoni de manseta, bratari si cutii de bijuterii, toate realizate in materiale pretioase si decorate cu maiestrie in ateliere renumite din Europa secolelor XIX-XX.

Cele mai multe dintre loturi au estimari cuprinse intre 30 si 400 Euro si pornesc in licitatie cu preturi care se afla, de regula, sub valoarea minima estimata, asteptandu-se un concurs intens de oferte.

Una din bijuteriile aflate in oferta licitatiei din 22 februarie este Inelul Entourage oval din aur alb, decorat cu briliante (aur alb, briliante de 18 carate, pret estimat 1.600 - 2.200 de euro), realizat in perioada interbelica, intr-un atelier european.

#licitatii arta, #Artmark licitatii, #obiecte de arta licitatii, #Artmark licitatii Martisor , #Licitatii arta