Licitatie inedita in Bucuresti: Cei mai iubiti dintre pamanteni, copiii

Sambata, 26 Mai 2012, ora 00:00
1868 citiri
Licitatie inedita in Bucuresti: Cei mai iubiti dintre pamanteni, copiii

Vrei sa participi la o licitatie deosebita in care arta si candoarea copilariei se reunesc? "Cei mai iubiti dintre pamanteni" aduce in fata colectionarilor de arta picturi realizate de Nicolae Tonitza, Camil Ressu sau Corneliu Baba, care vor fi prezentate de copii.

Artmark organizeaza marti licitatia de arta pe tema copilariei "Cei mai iubiti dintre pamanteni", la Athenee Palace Hilton din Bucuresti. Pentru ca se apropie ziua lor, evenimentul ii include si pe copii, care vor prezenta o parte din cele 80 de loturi ale licitatiei si, in plus, vor picta si ei, ajutati de profesorii de la Da Vinci Art School.

"Cei mai iubiti dintre pamanteni" aduce in atentia colectionarilor de arta si a investitorilor picturi fascinante cu tema copilariei, realizate de artisti romani consacrati.

In afara de pictorii mentionati mai sus, la licitatie vor mai fi expuse opere ale pictorilor Stefan Dumitrescu, Nicolae Vermont, Octav Bancila sau Kimon Loghi.

Viziuni contemporane asupra artei sunt aduse de artisti precum Mihai Zgondoiu, Csaba Szabo, Dorel Tpoan, Alexandrina Hristov sau Marilena Botez.

"Cea mai valoroasa opera a lui Nicolae Tonitza prezentata la aceasta licitatie este "Copil in rose", estimata la 60.000 - 120.000 de euro. Pictura provine dintr-o importanta colectie privata bucuresteana. Alte trei opere grafice de Tonitza, care provin din colectia fiicei maestrului, Catrina, vor fi scoase la vanzare. Este vorba de "Studiu pentru maternitate", "Doua prietene" si "Maternitate (Studiu pentru "Pe veranda"). Alaturi de acestea vor mai fi prezentate operele "Cantec de leagan" si "Fetite" (Studiu pentru "Intimitate").

Cum au fost selectati copiii care vor prezenta tablouri in cadrul licitatiei

Copiii care vor prezenta licitatia "Cei mai iubiti dintre pamanteni" impartasesc pasiunea pentru arta a parintilor, care se afla printre prietenii Artmark si sustinatorii valorilor artei romanesti. Acestia sunt fie colectionari de arta sau investitori, fie persoane publice care au acceptat sa dea copiilor prilejul sa sustina opere renumite.

Copiii au trebuit sa dovedeasca putere de concentrare in fata multimii si dictie buna, sa fie dezinvolti si fermecatori. Cei mici vor picta si ei, ghidati de profesorii de la Da Vinci Art School, in cadrul unui atelier organizat pentru ei, dupa care isi vor putea expune creatiile in fata participantilor la licitatie.

Oficialii Artmark estimeaza ca vor inregistra vanzari totale de 200.000 - 370.000 de euro in urma acestei licitatii. Cea mai recenta licitatie organizata de Artmark a avut loc intre 15 - 17 mai, incluzand tablouri ale unor pictori romani, opere din argint, accesorii de birou sau alte "curiozitati", precum radiografia mainii drepte a Reginei Elisabeta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie arta copii, #opere arta licitatie copii, #licitatie Artmark mai , #Licitatii arta