Licitatiile lunii decembrie. Vinuri, arta si french deco

Sambata, 07 Decembrie 2013, ora 00:00
1931 citiri
Licitatiile lunii decembrie. Vinuri, arta si french deco
Foto: banburymarketplace.co.uk

La licitatiile organizate in luna decembrie vei avea ocazia sa achizitionezi vinuri din colectia Mouton Rothschild, piese destinate aranjarii mesei provenite din ateliere franceze, dar si nume cunoscute ale artei plastice romanesti, precum: Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Camil Ressu, Gheorghe Petrascu, Samuel Mutzner sau Theodor Aman.

Licitatia din 10 decembrie

Pe 10 decembrie va avea loc licitatia "Intalnire cu capodopere" organizata de casa de licitatii Grimberg, recenti intrata pe piata de arta.

Printre tablourile pentru care poti licita se numara si Nicolae Tonitza - Gladiole (estimat la 80. 000 - 130. 000 de euro), Nicolae Tonitza - Peisaj la malul marii (estimat la 30.000 - 50.000 de euro), Camil Ressu Hora (45.000 - 70.000 de euro), Camil Ressu - Peisaj cu sir de copaci (45.000 - 70.000 de euro) sau Gheorghe Petrascu - Stanci la Mare (22.000 - 35.000 de euro), potrivit unui comunicat remis Business24.

Licitatia din 12 decembrie

Urmatoarea licitatie este organizata de Goldart joi, 12 decembrie, cu tematica "Figurativ indigen in ambient european".

"Dedicata deopotriva artelor decorative si celor plastice, licitatia nr. 117 reuneste pictura si grafica moderna preponderent inspirate din lumea romaneasca, dar si obiecte ornamentale si domestice provenite din cunoscute ateliere europene", se arata in comunicatul casei de licitatii.

La sectiunea arta decorativa ai ocazia sa licitezi pentru piese destinate aranjarii mesei provenite din ateliere franceze, autro-ungare, germane.

Desigur, nu lipsesc obiectele strict ornamentale, cum ar fi cele semnate Montesy ori cele din alte manufacturi straine; lor li se adauga cateva bijuterii din aur si argint impodobite cu pietre pretioase sau perle.

Ca opere de grafica si pictura, ai de ales de la naturile statice semnate de Leon Alexandru Biju, Ion Cristian Popescu (PIC), Ioan Papazoglu, Ion Popescu Negreni, Ion Pacea, Spiru Chintila, pana la compozitiile cu personaje iesite de sub penelul unor George Chirovici, Gheorghe Vanatoru, Nicolae Vermont, Hrandt Avachian, Dimitrie Serafim, Bogdanovici, Ion Popescu Negreni, Octav Bancila sau pana la inconfundabilele peisaje surprinse de George Catargi, Tache Papatriandafil, Stavru Tarasov, Sever Burada, Spiru Vergulescu, Partog Vartanian, Rodica Maniu etc.

"Cateva splendide icoane romanesti, grecesti sau ucrainiene intregesc oferta actualei sesiuni ce se anunta pe cat de diversa, pe atat de incitanta", iti promit reprezentantii.

Licitatia din 18 decembrie

Licitatia de Craciun Editie Aniversara, Artmark - dupa 5 ani, organizata la Ateneul Roman in seara de 18 decembrie, iti propune inclusiv o selectie din colectia de vinuri Mouton Rothschild. Te tenteaza?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatii decembrie, #case licitatii , #Licitatii arta