Licitatiile saptamanii: Chateau d'Yquem, Pallady si Baba

Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 00:00
2576 citiri
Licitatiile saptamanii: Chateau d'Yquem, Pallady si Baba

Licitatiile de saptamana viitoare iti aduc cateva colectii de vinuri rare, obiecte de mobilier de gradina si picturi ale unor artisti precum Theodor Pallady sau Stefan Luchian. Casa Artmark te asteapta marti si miercuri la un maraton de achizitii valoroase pentru artistul din tine.

In prima zi au loc licitatiile: 25 de Capodopere din Colectii Importante, Licitatia de Sculptura si Mobilier de Gradina, iar a doua zi, 11 aprilie, este rezervata Licitatiei de Art-Nouveau, Romantism&Biedermeier, Licitatiei de Vinuri rare si Militaria si Antichitati.

25 de Capodopere din Colectii Importante

Casa de licitatii Artmark organizeaza pe 10 aprilie licitatia "25 de Capodopere din Colectii Importante". Printre operele "vedeta" se remarca lucrari semnate de Theodor Pallady, Iosif Iser, Camil Ressu, Corneliu Baba sau Horia Bernea.

Debarcader pe Sena,de Theodor Pallady, 40.000-75.000 de euro

Piesa centrala a licitatiei este lucrarea "Debarcader pe Sena", pictura realizata de Theodor Pallady, cu o valoare estimata de 40.000-75.000 de euro.

Lucrarea a facut parte din Colectia Marie Jeanne (Diamandy) si Nicolae Bastaki, in anii '80 fiind confiscata de autoritati si expusa timp de doua decenii la Muzeul Municipiului Bucuresti. Opera a fost restituita mostenitorilor in 2008.

Licitatia de Sculptura si Mobilier de Gradina

Licitatia Sculptura si Mobilier de Gradina cuprinde sculpturi de mari dimensiuni, realizate de artisti romani cu reputatie, precum si obiecte decorative de mari dimensiuni si mobilier de gradina.

Sculptura "Omul, Timpul, Spatiul", 30.000 - 50.000 de euro

Una dintre cele mai importante lucrari ale artistului Ion Mandrescu, "Omul, Timpul, Spatiul", o sculptura realizata din bronz si marmura va fi "vedeta" licitatiei organizata pe 10 aprilie.

Lucrarea a mai fost prezentata publicului german si celui din China. Valoarea estimata a operei este de 30.000 - 50.000 de euro.

Licitatia de Postmodernism si Contemporana

Licitatia de Postmodernism si Contemporana cuprinde o selectie de peste 60 de opere ale celor mai cunoscuti artisti romani ai ultimelor cinci decenii.

"Natura statica cu flori si pensule", 9.000 - 16.000 de euro

Vedeta licitatiei este o lucrare realizata de Alexandru Ciucurescu, "Natura statica cu flori si pensule".

Pictura, realizata din ulei pe carton, face parte din ultima perioada de creatie a artistului, anii '70 si este estimata intre 9.000 - 16.000 de euro.

Licitatia de Vinuri rare

Licitatia de Vinuri Rare aduce in atentia colectionarilor 30 de loturi cu unele dintre cele mai cautate vinuri din lume.

In licitatie se afla patru dintre tipurile rarisime notate cu 100 de puncte de catre celebrul oenolog Robert Parker, care considera ca "vinurile de asemenea calibru merita un efort special pentru a fi gasite, cumparate si consumate."

Chateau d'Yquem 1er Cru Superieur, 7.000 - 8.000 de euro

Cele mai scumpe vinuri licitate sunt 12 sticle de Chateau d'Yquem 1er Cru Superieur cu un pret de pornire de la 7.000-8.000 de euro pastrate din 2001.

Licitatia "Militaria si Antichitati"

Licitatia "Militaria si Antichitati" reprezinta o premiera pentru piata artei din Romania. Aproximativ 140 de exponate din secolul 1 inaintea erei noastre si pana la cel de-al Doilea Razboi Mondial, printre care armuri, coifuri, medalii si decoratii, sabii, documente istorice valoroase si fotografii, alaturi de alte obiecte inedite, ii asteapta pe colectionari in cea de-a doua zi a sesiunii de licitatii, in 11 aprilie.

Hrisovul pe pergament din piele de vitel, 7.000 de euro

Cel mai valoros obiect scos la licitatie este un document emis de domnitorul Constantin Brancoveanu catre boierul Draghici Balaceanu in 29 martie 1713. Exemplarul, ce prezinta semnatura domnitorului si stema Tarii Romanesti, are pretul de pornire in licitatie de 7.000 Euro.

Licitatia de Art Nouveau, Romantism si Biedermeier

Licitatia debuteaza cu o selectie de 49 de picturi si sculpturi ale unor artisti ca Stefan Luchian, Nicolae Vermont sau Kimon Loghi. Cele mai multe lucrari ilustreaza personaje feminine in portrete, compozitii si nuduri, tematica de budoar dovedindu-se comuna creatiilor celor doua miscari artistice.

Pictura "Dupa baie" de Stefan Luchian, 100.000 - 200.000 de euro

Capodopera centrala a licitatiei este pictura "Dupa baie" de Stefan Luchian, pastel pe hartie lipita pe carton. Lucrarea datata din 1907, provenind din renumita colectie antebelica Alexandru Bogdan-Pitesti.

Opera a participat la trei expozitii importante de-ale artistului, prima in 1908, la Palatul Ateneului si a fost reprodusa in mai multe volume de specialitate si cotidiene din epoca. Pictura a trecut, de-a lungul timpului, prin alte patru colectii private de prestigiu, ultima fiind in Germania.

Recordul personal de autor pe care il detine Luchian este pentru pictura "Flori de primavara" adjudecata cu 155.000 euro la Licitatia de Primavara Artmark organizata anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatii arta, #licitatii Artmark, #licitatii opere arta Artmark , #Licitatii arta