Liciteaza pentru lucrari cu valoare de patrimoniu national

Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 00:00
2493 citiri
Liciteaza pentru lucrari cu valoare de patrimoniu national

Liciteaza pentru lucrari realizate de maestrii incontestabili ai artei plastice romanesti, obiecte de arta decorativa incarcate de istorie si bijuterii create in ateliere europene de renume.

Peste 150 de picturi, bijuterii si obiecte Art Deco, intre acestea numarandu-se lucrari cu valoare de patrimoniu national, pot fi cumparate in cadrul unui eveniment organizat de Casa de licitatii Artmark.

Gala Iubitorilor de Arta va avea loc la J.W. Marriott Grand Hotel, in seara de 19 decembrie.

Theodor Pallady, "Natura moarta cu lalele si masca rosie", valoare estimata 50.000 - 70.000 euro

Dupa subiectul pe care il abordeaza, pictura poate fi incadrata in perioada 1924 si 1927, perioada in care aceasta tema a fost preferata de artist pentru mai multe lucrari.

"Lucrarile care au ca tema natura moarta sunt sunt rezultate ale experimentelor si teoriilor sale artistice, fiind totodata martorii starii de conflict in care se afla cu societatea vremii. De altfel ne introduce in profunzimea compozitiilor tipice ale anilor '20, in ambianta linistita a atelierului", a precizat Irina Harangus, reprezentant al Casei de licitatii Artmark pentru Business24.

Ioan Andreescu, "Aratura", valoare estimata 40.000 - 70.000 euro

In pictura "Aratura", semnata de Ioan Andreescu se poate observa influenta Scolii franceze de la Barbizon, unde pictorul a interactionat cu artisti precum Camille Pissarro sau Jean - Francois Millet.

"Ne referim la specificitatea peisajului si a perspectivei de lucru, dar Si alegerea unui subiect comun celor doi maestrii francezi - campul si lucrul acestuia. Chiar daca in cazul celor doi intervin mult mai multe considerente tematice - aparitia personajului uman, reconfigurarea figurativului - Andreescu preia tema exclusiv din perspectiva compozitionala, dar si a experimentelor cromatice respectivei teme", a explicat reprezentantul Artmark.

Corneliu Baba, "Spaime", valoare estimata 30.000 - 50.000 euro

Lucrarea semnata de Baba, ce se numara printre cele mai scumpe tablouri scoase la vanzare in cadrul licitatiei Artmark, face parte dintr-un ciclu de opere la care artistul a inceput sa lucreze la cateva luni dupa cutremurul din 1977.

"In primele luni dupa cutremurul din martie 1977, artistul incepe sa schiteze universul profund uman ce avea sa il bantuie pana la sfarsitul carierei si al vietii. Intins pe parcursul a aproape 15 ani, ciclul "Spaime" s-a derulat si s-a relevat drept un cumul de introspectii psihologice. Sub mantaua expresionista, Baba a reusit sa creeze o pleiada de chipuri cvasi-indentificabile, insa mereu incarcate cu povara unor sentimente distructive", a adaugat reprezentantul casei de licitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie Artmark, #licitatie opere arta Artmark, #pictori licitatie Artmark, #Pallady licitatie Artmark , #Licitatii arta