Liciteaza pentru martisoare de epoca, in februarie

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 00:00
3588 citiri
Liciteaza pentru martisoare de epoca, in februarie

Licitatiile lunii februarie iti propun cadouri unice si rafinate de Dragobete si Ziua Femeii. Este vorba de capodopere miniaturale semnate de pictorii de patrimoniu precum Grigorescu, Tonitza, Luchian si Tuculescu si bijuterii-martisor de epoca.

Casa de licitatii Artmark, spre exemplu, organizeaza doua astfel de licitatii, una pe 19 februarie, si cealalta pe 20 februarie.

In prima licitatie poti achizitiona picturi si sculpturi celebre, iar in cadrul celei de-a doua licitatii, Artmark propune o paleta generoasa de bijuterii de lux, martisoare de epoca si opere de arta decorativa de colectie ce se integreaza acestei tematici, ne-au explicat oficialii casei.

"Accesibilitatea preturilor este o trasatura definitorie pentru loturile propuse in cadrul Licitatiei din 20 februarie, dedicata martisoarelor de epoca, bijuteriei si artei decorative, 70% dintre acestea avand pretul de pornire sub 500 de euro, dintre care peste 30% - sub 150 de euro", au declarat acestia pentru Business24.

Care sunt cele maii prestigioase opere scoase la licitatie

Car cu boi, pe cale, de dimineata (Valoare estimativa: 40.000 - 70.000 de euro) a celui mai valoros pictor roman, Nicolae Grigorescu, provine dintr-o colectie privata, din Germania. Opera a fost realizata sub directa influenta a calatoriilor de lucru, in special cele realizate in Franta (Bretania), dar si desele itinerarii prin tara, au completat oficialii Artmark.

Stefan Luchian - Primul bal, Valoare estimativa: 30.000 - 60.000 de euro. Provenienta: colectia doctorului Pius Branzeu (1911 - 2002). Academicianul Pius Branzeu a fost rectorul Institutului de Medicina din Timisoara.

Gheorghe Petrascu - Natura statica cu mar si doua carti (Valoare estimativa: 12.000 - 18.000 de euro). Prin intermediul naturii statice, mereu atat de personala in cazul lui Petrascu, artistul reuseste sa ne introduca in intimitatea atelierului. Pictata la mijlocul anilor '20, "Natura statica de atelier" ne ofera distributia schematica dupa care Petrascu va elabora majoritatea operelor ce modeleaza tema in cauza, indiferent de dimensiune, saturatia pastei sau a recuzitei utilizate.

Ion Tuculescu - Fetita tatii, Valoare estimativa: Euro 12.000 - 18.000. Portretul uneia dintre fiicele artistului. Pe verso - mentiunea olografa: "Fetita tatii, 1948 III".

Cele mai valoroase martisoare scoase la licitatie in februarie

Colier de seara R.N. Joseph, din aur alb, decorat cu diamante si safire - Are o valoare estimativa de 20.000 - 30.000 de euro.

Bratara din aur alb R.N. Joseph, decorata cu smaralde si diamante - Valoare estimativa: 5.000 - 10.000 de euro.

Pandantiv (brosa) din aur, bogat decorat cu diamante si pietre fine, creat in secolul al XX-lea la Atelier Italian-Napoli (Valoare estimativa: 2.000 - 3.000 de euro).

Licitatia de Martisor I - "Pictura si sculptura" va avea loc marti, 19 februarie, ora 19:00 la Athenee Palace Hilton, iar cea de-a doua "Martisoare de Epoca, Bijuterie si Arta Decorativa", va avea loc miercuri, 20 februarie, ora 19:00, la Palatul Cesianu-Racovita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatii februarie, #martisor licitatie, #martisor valoare , #Licitatii arta