Liciteaza pentru pianul Ruhlman de pe vasul SS Normandie

Sambata, 23 Februarie 2013, ora 00:00
2030 citiri
Liciteaza pentru pianul Ruhlman de pe vasul SS Normandie
Foto:sothebys.com

Cauti o piesa art-deco inedita pentru sufrageria ta? Business24 vine cu o propunere indrazneata in acest weekend: Pianul care a fost prezent pe legendarul vas SS Normandie va fi scos la licitatie pe 6 martie, la New York, de casa de licitatii Sotheby's. Ce spui?

Acesta este doar unul dintre obiectele pe care le poti achizitiona de la licitatia "20th Century Design", insa unicitatea si designul sau inedit ne face sa credem ca ar putea fi un obiect de interes pentru tine.

Realizat meticulos de designerul francez Emile-Jacques Ruhlman din lem de abanos de Macassar si lemn de stejar, pianul are clape cu incrustatii de fildes si pedala sub forma de lira, suflata cu bronz.

Foto:sothebys.com

Acest pian face parte dintr-o colectie limitata de doar sase exemplare Ruhlman, si mai exista doar doua modele asemanatoare ca stil. Nu in ultimul rand, pianul a navigat in anii '30 pe vasul SS Normandie, cunoscut drept "Regina Marilor", datorita interioarelor sale luxoase, ce erau comparate cu camerele de la Palatul Versailles.

Pretul pe care il vei plati ar putea ajunge pana la 600.000 de dolari, estimeaza cei de la casa de licitatii Sotheby's, iar dupa aceasta licitatie, daca va fi vandut, el va intra in topul celor mai valoroase pianuri, precum cel din filmul Casablanca, pianul Steinway apartinand cantaretei Lady Gaga, pianul celor de la Beatles si cel al lui Elvis Presley.

Foto:sothebys.com

Inca te mai poti inscrie la aceasta licitatie, chiar online, pe site-ul oficial Sotheby's.

Citeste mai multe despre pianul art-deco de pe vasul SS Normandie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatii Sothebys, #licitatie pian SS Normandie, #pian licitatie , #Licitatii arta