Pantofi din matase ai Mariei Antoaneta, licitati cu 57.000 de dolari

Sambata, 31 Martie 2012, ora 15:00
3504 citiri
Pantofi din matase ai Mariei Antoaneta, licitati cu 57.000 de dolari

O pereche de pantofi din matase apartind controversatei regine a Frantei, Maria Antoaneta a fost vanduta in cadrul unei licitatii organizate la Toulon cu 57.000 de dolari.

Interesul colectionarilor pentru sotia regelui Loudovic al XVI-lea i-a luat prin surprindere si pe organizatori care estimau ca pantofii nu vor fi vanduti cu mai mult de 5.000 de dolari, scrie Bornrich.

Pantofii scosi la licitatia de la Toulon ar fi fost purtati de Maria Antoaneta la ceremonia Zilei Nationale a Frantei, unde aceasta a participat alaturi de Louis al-XVI lea. Prezenta Mariei Antoanetta la eveniment este sugerata si de panglicile in culorile tricolorului care dateaza din 1790.

In cadrul licitatiei organizate la Toulon au mai fost licitate una dintre esarfele si o rochie, ambele apartinand Mariei Antoineta. O bucata de matase provenind de la o rochie purtata de aceasta a fost licitata cu 74.350 de dolari, cu mult mai mult decat pretul estimat initial de 5.500-6.500 de dolari.

Sotia lui Loudovic al XVI-lea, Maria Antoaneta a ramas in istorie pentru stilul ei extravagant. Bogatia, fastul si rafinamentul de la Curtea regelui Loudovic al XVI-lea contrastau in mod izbitor cu mizeria in care traia poporul.

Regele Ludovic al XVI-lea a fost ghilotinat la 21 ianuarie, 1793. In acelasi an, pe 16 octombrie, Marie Antoinette a fost la randul sau executata prin ghilotinare.

Ludovic al XVI-lea va ramane in istorie ca ultimul monarh absolut al Frantei, iar Marie Antoinette ca cea mai controversata regina a Frantei, datorita firii ei sofisticate, a extravagantei si exceselor sale.

#pantofi Maria Antoaneta, #licitatie pantofi Maria Antoaneta, #regina Maria Antoaneta pantofi , #Licitatii arta