Portret Marlon Brandon, scos la licitatie pentru 20 milioane de dolari

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 11:57
1850 citiri
Portret Marlon Brandon, scos la licitatie pentru 20 milioane de dolari
Portretul lui Marlon Brandon realizat de Andy Warhol

Celebrul portret al lui Marlon Brando, imbracat in piele si pozand langa o motocicleta pentru o scena din filmul "The Wild One", realizat de Andy Warhol, va fi scos la licitatie in noiembrie, la New York, fiind estimat la 20 de milioane de dolari, a anuntat casa Christie's.

"Marlon", o serigrafie din 1966, unul dintre cele mai celebre portrete realizate de Warhol, va face parte din licitatia organizata de casa Christie's dedicata artei postbelice si contemporane. Lucrarea provine din colectia omului de afaceri Donald L. Bryant Jr., curator al celebrului Museum of Modern Art.

Imaginea cu Marlon Brando a fost extrasa dintr-o sedinta fotografica realizata pentru a promova filmul "Salbaticul (The Wild One)" (1953), un film despre rivalitatea dintre doua bande de motociclisti.

Lucrarea "Marlon" va fi scoasa la vanzare de casa Christie's, la New York, pe 14 noiembrie. Licitatia va avea loc in aceeasi perioada in care o expozitie dedicata lui Andy Warhol va fi vernisata la Metropolitan Museum of Art.

Reprezentantii Fundatiei Andy Warhol pentru Arte Vizuale, infiintata in 1987 din dorinta artistului, au anuntat miercuri ca organizatia va scoate la licitatie operele artistului din colectia sa, dintre care multe nu au fost expuse niciodata in public, prin intermediul casei Christie's.

In plus, fundatia a anuntat intr-un comunicat ca intentioneaza sa doneze mai multe opere din colectia sa unor muzee americane, pentru a marca 25 de ani de la infiintare.

Operele lui Andy Warhol vandute pentru milioane de dolari

Tabloul "Green car crash - Green burning car I" realizat de Warhol s-a vandut in 2007 cu 71,7 milioane de dolari. Un calup de patru autoportrete, primul realizat de Warhol, a fost vandut cu 38,4 milioane de dolari in mai 2011.

"Double Marlon", o alta opera a artistului inspirata de Marlon Brando, realizata in 1966, s-a vandut cu 32,5 milioane de dolari in 2008. In urma cu patru ani, un tablou al lui Elvis Presley realizat de Andy Warhol a fost vandut cu 37 de milioane de dolari de casa Sotheby's.

Andy Warhol, considerat "parintele curentului pop-art", a murit in 1987, la varsta de 59 de ani.

#portret Marlon Brandon, #Andy Warhol, #licitatie Marlon Brandon , #Licitatii arta