Se lanseaza GrowArt, casa de licitatie dedicata artei contemporane din Romania

Marti, 13 Martie 2012, ora 18:05
2791 citiri
Se lanseaza GrowArt, casa de licitatie dedicata artei contemporane din Romania

Prima casa de licitatie dedicata exclusiv artei contemporane din Romania, Growart, se va lansa marti, 20 martie, sub egida Asociatiei pentru Promovarea Artelor Contemporane.

Evenimentul marcheaza debutul unui amplu proiect desfasurat de Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane, ce isi propune sa vina periodic in intampinarea publicului iubitor de arta cu o selectie reprezentativa de lucrari semnate de artisti romani contemporani.

Aceasta initiativa are scopul de a contribui la configurarea unei piete sanatoase si stabile de arta contemporana autohtona precum si de a sustine evolutia profesionala a creatorilor acesteia, prin finantarea de proiecte culturale cu pana la 12% din valoarea vanzarilor casei de licitatii Grow Art.

Licitatia de arta Grow Art #1 aduce in atentia publicului un numar de 97 de loturi semnate de 92 de artisti romani contemporani, intre care putem distinge nume a unor reprezentanti de marca a cel putin patru generatii - de la maestri confirmati pe parcursul catorva decenii pana la proaspat absolventi remarcabili prin calitatea si consecventa demersului creativ, dintre care enumeram selectiv: Mircea Roman, Marin Gherasim, Paula Ribariu, Horea Pastina, Gili Mocanu, Bogdan Vladuta, Christian Paraschiv, Marcel Bunea, Vasile Tolan, Mihai Sarbulescu, George Moscal, Elena Scutaru, Marian Zidaru.

Lucrarile din licitatia de arta contemporana Grow Art #1 au putut fi vizionate in cadrul a trei expozitii ce au avut loc la centrul cultural Independent 84 (Splaiul Independentei nr.84, sector 5, Bucuresti) - First Preview, Masters Preview si Third Preview - in lunile februarie si martie ale anului 2012.

Printre cele mai interesante loturi din licitatie se numara "Covorul de artisti", semnat de Vasile Muresan Murivale. Lucrarea este chiar un covor cu dimensiunea de 4 pe 2 metri compus din colajul a peste 10.000 de portrete de artisti romani realizate chiar de autor.

"Perna moarta" a lui Felix Deac socheaza prin asemanarea texturii cu pielea umana. "Nomos 3", lucrarea lui Christian Paraschiv este realizata intr-o tehnica speciala prin fotoimprimare pe folie cu foita de aur iar Gili Mocanu este prezent in licitatie cu un diptic insolit: doi delfini repetati aproape identic in doua lucrari aparent gestuale, sursa de inspiratie fiind nimic altceva decat un pattern de faianta.

#licitatie tablouri arta contemporana, #piata de arta din Romania, #tablouri licitatie , #Licitatii arta