Sotheby Paris scoate la licitatie capodopere Art Deco

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 19:16
1963 citiri
Sotheby Paris scoate la licitatie capodopere Art Deco

Colectionarii de mobilier Art Deco au ocazia de a achizitiona capodopere din secolul XX cu ocazia unei licitatii organizate de Sotheby Paris in noiembrie.

Sotherby scoate la licitatia din 22 noiembrie o serie de capodopere art deco, dintre care doua sunt semnate de Eileen Gray, faimoasa arhitecta irlandeza, pionierul miscarii moderne in arhitectura, scrie Luxury Insider.

Eileen Gray: 1930, estimat la 400.000-600.000 de euro

Capodoperele licitate in cadrul Sotheby sunt legendarul fotoliu Transat, o masa de metal Gray realizata special pentru vila sa, din sudul Frantei, o pereche spectaculoasa de usi de oglinda de Rene Lalique, un panou monumental creat de Jean Dunand si o masa iconica, creata de Eugene Printz.

Intr-o declaratie facuta presei, reprezentantii Sotheby declara ca aceasta licitatie reflecta dorinta companiei de a repune Parisul in epicentrul artei secolului XX. Acestia au adaugat ca licitatia ofera o oportunitate unica de a cumpara capodopere Art Deco care nu au aparut anterior pe piata licitatiilor si care au fost proprietati private de zeci de ani.

#licitatie arta, #licitatie art deco , #Licitatii arta