Suveniruri regale: Pret record pentru cerceii Elenei Lupescu

Sambata, 15 Decembrie 2012, ora 12:23
2835 citiri
Suveniruri regale: Pret record pentru cerceii Elenei Lupescu

Anul 2012 a fost unul extrem de prolific pentru casele de licitatii care au inregistrat profituri neasteptate, in urma unor vanzari record, mai ales in ceea ce priveste suvenirurile regale, fie ca a fost vorba de bijuterii sau obiecte decorative.

Cerceii daruiti de regele Carol al II-lea Elenei Lupescu se numara printre cele mai bine vandute bijuterii la licitatiile din acest an.

Cerceii, formati dintr-o perla lunguiata, agatata de un sir de diamante mici, montate intr-o dantela din argint, au fost vanduti cu 260.000 de dolari, fata de estimarile initiale, de aproximativ 194.000 de dolari, arata Bornrich.

Pantofii purtati de regina Frantei, Maria Antoaneta, s-au vandut cu 65.570 de dolari, in timp ce colectia de bijuterii a ducesei de Windsor a fost vanduta cu 12,5 milioane de dolari.

Printre exponatele adjudecate s-au numarat o bratara din onyx si diamante, o brosa ce reprezinta o pasare flamingo, incrustata cu rubine, safire, smaralde si diamante, precum si o brosa ce infatiseaza o pantera cu ochi de smaralde.

Cutia muzicala care a apartinut penultimului rege din Egipt, Farouk, a fost achizitionata cu 578.000 de dolari, fata de pretul maxim estimat, de 400.000 de dolari. Ineditul obiect este decorat in spiritul secolului al XVII-lea, este din aur masiv si poarta amprenta ceasornicarului si designerului James Cox.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie 2012, #cercei Elena Lupescu, #bijuteri licitatie, #licitatie arta , #Licitatii arta