Tablou semnat Andy Warhol, vandut pentru 30 de milioane de dolari

Joi, 15 Mai 2014, ora 09:16
1393 citiri
Tablou semnat Andy Warhol, vandut pentru 30 de milioane de dolari

Tabloul 'Six Self Portraits' ("Sase autoportrete") al pictorului american Andy Warhol s-a vandut miercuri cu peste 30 milioane de dolari la o licitatie organizata la New York de casa Sotheby's.

Lucrarea, compusa din sase imagini ale celebrului artist pop, a fost realizata de Warhol in 1986, cu un an inaintea mortii, relateaza AFP. Ea fusese evaluata intre 25 si 35 milioane de dolari, fiind adjudecata in cele din urma cu 30,125 milioane.

Operele lui Andy Warhol sunt foarte cautate de colectionari. O alta lucrare a sa, 'Race Riot', a fost cumparata marti, la o licitatie organizata de casa Christie's, cu peste 62 de milioane de dolari, iar 'White Marilyn', cu 41 de milioane. In luna noiembrie a anului trecut, creatia sa intitulata 'Silver Cas Crash' ('Double Disaster') s-a vandut cu 105 milioane de dolari.

Licitatiile de arta de dupa razboi si contemporana, organizate primavara de Christie's si Sotheby's, au fost dominate in acest an de americanul Barnett Newman, a carui pictura, 'Black Fire I', a fost adjudecata marti cu suma record de 84 milioane de dolari.

Creatia lui Newman a depasit pretul cu care s-a adjudecat tripticul britanicului Francis Bacon, 'Three Studies for a Portrait of John Edwards' - putin peste 80 milioane de dolari. Bacon ramane totusi cu recordul mondial pentru o pictura vanduta la licitatie, cu tripticul 'Three Studies of Lucian Freud', vandut anul trecut, la New York, cu 142,4 milioane de dolari.

#tablou Andy Warhol, #licitatie tablou Andy Warhol, #licitatie arta , #Licitatii arta