Tablourile flamande si fotoliile regesti, vedetele licitatiilor de weekend

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 00:00
4665 citiri
Tablourile flamande si fotoliile regesti, vedetele licitatiilor de weekend
“Proverbele flamande”, pret: 200.000 de euro

Licitatiile din acest weekend expun loturi de carti vechi si rare, tablouri din secolul XX cat si picturi flamande din secolul XVIII, precum si mobilier clasic sau obiecte de decor de provenienta asiatica.

Indragostitii de istorie au ocazia sambata sa achizitioneze carti scrise de Martin Luther, in editii foarte vechi, deoarece casa de licitatie Hauff & Auvermann GmnH organizeaza la Berlin o licitatie de carti rare.

In cadrul licitatiei, vor fi expuse si doua volume scrise de Martin Luther, una despre Christ si AntiChrist si cealalta despre originea lumii, estimate la 9.000, respectiv 12.000 de euro.

Printre cele mai scumpe carti din lot se numara doua atlase de botanica unul realizat de Commelin Johannes si estimat la 30.000 de euro si celalalt, semnat de Maria Sibylla, estimat la 45.000 de euro.

In ceea ce priveste colectionarii de tablouri, acestia pot participa la licitatia casei Eric Pillon, care organizeaza o licitatie de pictura din secolele XIX si XX la Versailles.

Majoritatea panzelor expuse sunt lucrari semnate de reprezentanti ai Scolii Franceze si Engleze, cu preturi estimate intre 200 si 3.000 de euro.

Lotul abunda in picturi cu tematica peisagistica, printre ele puteti gasi insa si lucrari mai originale, precum "Portretul lui Fanny" din secolul XX, semnat de Jules-Gabriel Domergue, si estimat la 3.000 de euro.

"Portretul lui Fanny", pret: 3.000 de euro

Daca gusturile dumneavoastra se indreapta spre pictura mai veche, Europ Auction organizeaza la Paris o licitatie ce include un lot de mobilier si obiecte decorative si unul de pictura din secolele XVII si XVIII, unde puteti gasi remarcabile tablouri flamande si italiene.

In acest sens, amintim de panza "Proverbele flamande", panza nesemnata, datand din secolul XVII si realizata in atelierul lui Pieter Il Bruegel, estimata la 200.000 de euro.

In ceea ce priveste lotul de mobilier, aici puteti gasi diverse piese de mobilier si decor, de inspiratie asiatica. Lotul include oglinzi in stil rococo, la preturi de circa 10.000 de euro, birouri Louis XV si XIV, la preturi de circa 10.000 de euro dar si comode, cu preturi cuprinse intre 5.000 si 10.000 de euro.

Paravan chinezesc, pret: 40.000 de euro

Dintre obiectele de decor mai deosebite, amintim un paravan chinezesc, lacuit, imprimat cu model chinezesc cu dragoni imperiali. Acesta reprezinta o lucrare chinezeasca din secolul XVIII si costa 40.000 de euro.

Fotoliu din lemn aurit, pret: 45.000 de euro

Cei care iubesc confortul si au dare de mana, isi pot cumpara fotoliul din lemn aurit , in stilul epocii Louis XV, realizat in secolul XVIII de unul din decoratorii curtii regale, estimat la 45.000 de euro.

#licitatii weekend, #licitatii Europa, #licitatie mobilier, #licitatie arta, #licitatie pictura , #Licitatii arta