Un computer Apple-1, asamblat manual de Steve Wozniak, vandut pentru 905.000 de dolari

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 10:00
2000 citiri
Un computer Apple-1, asamblat manual de Steve Wozniak, vandut pentru 905.000 de dolari
www.richestcelebrities.net

Unul dintre primele computere Apple construite vreodata a fost vandut la o licitatie din New York pentru 905.000 de dolari, o suma record pentru o astfel de "antichitate" informatica, a anuntat casa de licitatii Bonhams, potrivit AFP.

computerul Apple-1, unul dintre primele dispozitive informatice asamblate manual, in 1976, de Steve Wozniak, in garajul cofondatorului Apple Steve Jobs sau in camera surorii sale, a fost vandut cu aproape dublul sumei estimate inainte de licitatie, a informat Bonhams, potrivit Mediafax.

Calculatorul a fost cumparat de Muzeul Henry Ford din Dearborn, din statul american Michigan.

"Suntem incantati ca am batut un record in cadrul acestei licitatii si chiar si mai incantati ca (dispozitivul, n.r.) va avea o casa noua in cadrul muzeului Henry Ford", a declarat Cassandra Hatton, responsabila cu licitatia dedicata istoriei stiintei, dand asigurari privind starea exceptionala a computerului.

Computerul are placa de baza intacta, tastatura originala, un monitor produs de Sanyo, o sursa de alimentare cu energie electrica fabricata pe comanda si inchisa intr-o cutie de lemn si doua magnetofoane originale.

Calculatorul Apple-1 este considerat avangarda revolutiei computerelor personale, fiind primul astfel de computer preasamblat comercializat.

Potrivit casei de licitatii Bonhams, computerul este unul dintre cele 50 de calculatoare asamblate manual de Steve Wozniak pentru a fi vandute de magazinul specializat ByteShop, in vara anului 1976.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#computer Apple 1manual, #Steve Wozniak computer Apple 1 , #Licitatii arta