Un manuscris semnat al unei simfonii de Rahmaninov, vandut pentru o suma record

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 10:04
1182 citiri
Un manuscris semnat al unei simfonii de Rahmaninov, vandut pentru o suma record

Manuscrisul Simfoniei in mi minor a compozitorului rus Serghei Rahmaninov, semnat de autor, a fost adjudecat la o licitatie organizata marti la Londra de casa Sotheby's cu 1,2 milioane de lire sterline, relateaza AFP.

"Este singurul manuscris al simfoniei de Rahmaninov si este cea mai importanta simfonie a lui. Partiturile unor intregi simfonii - aceasta are 320 de pagini - scrise de autor sunt extrem de rare la licitatii", a declarat Simon Maguire, specialist in manuscrise muzicale la Sotheby's.

Partitura, estimata de casa de licitatii la 1-1,5 milioane de lire sterline (1,2-1,8 milioane de euro), a fost adjudecata cu 1.202.500 lire (1,48 milioane de euro) de un cumparator a carui identitate nu a fost comunicata.

Documentul a fost descoperit in 2004, fiind vandut in 2005. De atunci este expus la British Library din Londra, precizeaza casa de licitatii.

Serghei Rahmaninov, compozitor, pianist si dirijor rus, a murit pe 28 martie 1943 in Statele Unite. El a compus simfonia scoasa la licitatie la Londra pentru o serie de concerte de la Sankt Petersburg in 1908, interpretate sub bagheta varului sau, Alexandr Siloti, incheie AFP.

#manuscris Rahmaninov, #licitatie manuscris, #licitatie arta , #Licitatii arta